Sanatatea craiovenilor, pusa in pericol de Salubritate Craiova si DSP Dolj ..

0
318

Caz de o gravitate extrema in Craiova, unde Directia de Sanatate Publica Dolj a stopat utilizarea in mod nepotrivit pentru dezinfectia blocurilor de catre SC Salubritatea SA. substanta Aldezin. Activitatea de dezinfectie a scarilor de bloc din municipiul Craiova, demarata in data de 31.03.2020 la solicitarea Primariei Municipiului Craiova, a fost suspendata dupa ce inspectorul-sef din cadrul Serviciului Control al Directiei de Sanatate Publica Dolj a interzis folosirea produsului biocid Aldezin, utilizat de SC Salubritate Craiova SRL in procesul de dezinfectie a scarilor de bloc din municipiul Craiova.

SC Salubritatea Craiova SRL este condusa de Vlad Mihai Butari, omul de casa al clanului politic Manda-Olguta Vasilescu, implicat in mai multe scandaluri privind scurgerea banului public in buzunare de partid. Cel care a sesizat pericolul folosirii unei substante toxice, pe care reprezentantii SC Salubritatea nu au vrut s-o comunice, este Petru Becheru, presedintele asociatiei de proprietari Romarta, cel care a reclamat-o la DNA pe Lia Olguta Vasilescu in Dosarul Fatada.

Motivele sesizarii lui Becheru au fost intemeiate, dovada fiind faptul ca DSP a amendat drastic SC Salubritate Craiova SRL. Becheru a cerut retinerea lui Butari si anchetarea directorului pentru ca a dispus utlilizarea substantei Aldezin in spatii inchise, neventilate, periculos pentru oameni si animale.

In 03.04.2020, DSP Dolj a sanctionat contraventional operatorul cu o amenda intre 5000-10.000 lei pentru nerespectarea domeniului de utilizare si ariei de aplicare a substantei, expuse in avizul emis de Comisia Nationala pentru Produse Biocide.

Mentionam ca Aldezin, biocid cu efect bactericid, fungicid si virulicid, cu aviz valabil pana in anul 2024, a fost utilizat in aceasta perioada pentru dezinfectia scarilor de bloc in mai multe unitati administrativ-teritoriale din tara, printre care se numara Bucuresti (in sectorul 2) – n. red.: tot administratie PSD!. Aldezin este un produs comercializat si utilizat, sub alte denumiri, si in alte tari din Uniunea Europeana.

ADEVARUL A IESIT LA IVEALA!

In urma reactiei nepotrivite a SC Salubritatea SRL, Petru Becheru a postat documentul care culpabilizeaza conducerea societatii craiovene. Produsul a fost utilizat cu incalcarea normelor, fapt care a pus in pericol sanatatea oamenilor si a animalelor:

Petre Becheru: Minciuna iese la iveala: Salubritatea a avut autorizatie de dezinfectie pentru cocina de porci sau incinte libere

Salubritate Craiova NU a avut aviz sa dea pe casa scarilor (spatiu ventilat prost si utilizat de oameni) cu substanta veterinara toxica si periculoasa, care afecteaza fertilitatea femeilor, ci in hale de animale, de unde animalele au fost scoase, iar ulterior trebuie aerisit si spalat si abia apoi pot fi reintroduse animalele.

Cine plateste amenda data firmei primariei? Solicitam imputarea costurilor catre numitul Butari Mihai Vlad, administratorul Salubritatii.

Tip de produs 4: Dezinfectante pentru industria alimentara si industria de preparare a furajelor

Produsele utilizate pentru dezinfectia echipamentului, recipientelor, ustensilelor de consum, suprafetelor sau conductelor aferente productiei, transportului, depozitarii sau consumului de alimente, furaje sau bauturi (inclusiv apa potabila) pentru oameni si animale.

Sursa Pro-Oltenia

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.