Sarbatoare mare pe 21 noiembrie 2019: Ce nu ai voie sa faci in aceasta zi!

0
106

Sarbatoare 21 noiembrie. Crestinii ortodocsi sarbatoresc pe 21 noiembrie Intrarea Maicii Domnului in Biserica.

Sarbatoare 21 noiembrie. Intrarea Maicii Domnului in Biserica este praznuita de catre Biserica Ortodoxa in fiecare an pe 21 noiembrie. Aceasta sarbatoare este cunoscuta de multi credinciosi si sub numele de Vivodenia sau Ovedenia.

Parintii Nascatoarei de Dumnezeu Fecioara sunt Sfintii Parinti Ioachim si Ana. Acestia sunt cunoscuti pentru credinta arzatoare in Dumnezeu si pentru faptul ca erau lipsiti de copii. Deoarece viata lor nu era completa fara copii, s-au rugat la Dumnezeu sa primeasca si ei bucuria de a fi parinti, promitand ca in cazul in care vor avea un copil, acesta va fi dus la templu unde va fi inchinat Domnului. Ingerul li se arata si le vesteste ca vor avea o fata care va trebui sa poarte numele de Maria. Neuitand de promisiunea facuta in fata lui Dumnezeu, la trei ani de la nasterea Fecioarei Maria, Ioachim si Ana o duc pe fiica lor la templu.

Citeste si :  Traditii, credinte si obiceiuri de Craciun - De ce este bine ca oamenii sa puna bani de argint in apa in care se spala

Sarbatoare 21 noiembrie 2019. Aici acestia sunt intampinati de catre marele preot Zaharia, tatal Sfantului Ioan Botezatorul. Acesta o conduce pe Fecioara in cea mai sfanta incepere a templului, in Sfanta Sfintelor, unde va ramane pana cand va implini 15 ani. Motivul pentru care Maria a fost dusa in acea incapere pentru a deveni ea insasi Sfanta Sfintelor lui Dumnezeu, salas pentru Dumnezeul nostru, al tuturor credinciosilor.

Foarte multi pagani se indoiesc ca acest lucru nu a fost cu putinta, si totusi Biserica, in cantarile ei afirma: “Ceea ce s-a hranit in Sfanta Sfintelor, celei imbracate cu credinta si cu intelepciune si cu neintinata feciorie, mai marele Gavriil i-a adus din ceruri inchinaciune”. Cele mai multe informatii legate de aceasta sarbatoare se gasesc in “Protoevanghelia” si in “Evanghelia dupa Iacov”.

Sarbatoare 21 noiembrie 2019. Dintre toate sarbatorile inchinate Nascatoarei, doar “Bunavestirea” are la baza un eveniment istoric care a fost consemnat in cadrul Sfintei Scripturi. Informatiile referitoare la celelalte sarbatori nu apar in evangheliile canonice, ci provin din Sfanta Traditie si din evangheliile necanonice.

Citeste si :  7 mari sarbatori crestine ale lunii Octombrie

Traditii si obiceiuri de Intrarea Maicii Domnului in Biserica
Sunt si anumite obiceiuri specifice acestei zile: copiii care pun crengi de mar in vase cu apa. Acestea vor fi tinute la caldura si la lumina si vor inmuguri si inflori. Iar odata cu prilejul Anului Nou, acestea vor fi folosite drept sorcove. Nu in ultimul rand, dat fiind faptul ca aceasta sarbatoare este intr-o perioada de post si pentru ca toti crestinii sa se poata bucura de sarbatorirea Intrarii Maicii Domnului in Biserica, Biserica Ortodoxa a randuit ca pe data de 21 noiembrie sa fie dezlegare la peste.

In aceasta zi se aprind lumanari pentru copiii decedati si se spun rugaciuni pentru cei nebotezati si pentru sarmani. La sate se impart nuci, colaci si turtite din malai. Acestea se ofera celor saraci. Activiatile casnice sunt interzise in aceasta zi. Nu se prelucreaza lana si nu se spala haine pe 21 noiembrie. In afara de oierit, toate activitatile trebuie lasat deoparte. Se ung cu usturoi cercevelele ferestrelor pentru alungarea strigoilor si a spiritelor diavolicesti.

Citeste si :  Invierea Domnului - cea mai veche sarbatoare crestina. De Paste, nimeni nu trebuie sa fie trist sau sa planga!

In aceasta zi nu e bine sa te certi cu cineva, iar daca tii supararea, ar fi bine sa iti ceri iertare, sa initiezi impacarea. Tot pe 21 noiembrie se da dezlegare la peste. Este recomandat sa mananci peste. Se spune ca persoanele care mananca peste are parte de sanatate. In aceasta zi de mare sarbatoare e bine ca dimineata sa se taie din livada o creanga cu 7 prune, una cu 7 mere si una cu 7 alune. Acestea se vor pune la pastrare in camara. Acestea tin frigul si intristarea la distanta si aduc lumina si bucurie in sufletele credinciosilor greu incercati.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.