SCANDAL in PSD! Oprisan si Manda s-au certat in CEx ! Manda are de recuperat 436.195 lei de la europarlamentare !

0
51

Liderii PSD s-au certat in timpul Comitelui Executiv al PSD din cauza banilor care nu vor mai fi rambursati de AEP dupa campania de la europarlamentare. Europa Libera a dezvaluit ca PSD nu va primi nici un ban din cauza faptului ca pe documente apare semnatura fostului trezorier, Mircea Draghici.

A fost tensiune in Comitetul Executiv al PSD dupa ce AEP a decis sa nu ramburseze suma provenita din fonduri private si cheltuita in campania pentru europarlamentare. Mai bine de o ora, din cele trei ale sedintei social-democratilor a fost dedicata acestui subiect.

Conform Europa Libera, cel mai revoltat a fost Claudiu Manda, presedintele PSD Dolj, care a prins un fotoliu de europarlamentar. Potrivit datelor de la AEP, el a avut o finantare privata in campanie de peste 436 mii de lei.

„Manda a fost cel mai vocal pe acest subiect si a cerut sa fie depusa o plangere penala impotriva celor de la AEP. L-a intrebat pe Fifor daca partidul a gresit cu ceva si acesta i-a raspuns ca nu au fost probleme din cauza partidului. Manda i-a cerut atunci sa dea in judecata AEP si sa nu se multumeasca doar cu contestatia depusa in instanta”, au declarat surse din Comitetul Executiv al PSD.

Citeste si :  Comisia de la Venetia critica legea ONG-urilor initiata de Serban Nicolae si Liviu Plesoianu

Discutia s-a aprins si din cauza lui Marian Oprisan, care le-a reprosat celor pagubiti ca discuta prea mult acest subiect.

“Puteti vorbi asta intre voi, nu intereseaza tot Comitetul Executiv aceasta discutie despre banii vostri”, a fost remarca lui Oprisan, care i-a enervat pe participantii la discutie.

“Despre banii mei pot sa vorbesc”, i-a replicat Manda. Acesta i-a reamintit lui Oprisan ca in timp ce el isi risca banii, liderul din Vrancea sustinea ca nu s-a obosit prea tare in campania electorala.

“Sunt banii partidului”, i-a transmis Oprisan, moment in care Manda i-a spus ca banii acestia au fost adusi de el, nu sunt banii de la partid.

“Manda ne-a spus ca a primit un document de la Mircea Draghici, pe care acesta l-a trimis AEP, in care se atesta calitatea lui de a semna acele documente. Nu stim daca acest document a fost luat in considerare de la AEP”, au declarat surse din conducerea PSD.

Citeste si :  Dezastru pentru Romania:’2019 este anul dezastrului economic generalizat’

Decizia finala luata in cadrul Comitetului Executiv a fost ca juristii sa vada in ce forma ii poate da in judecata pe cei din Autoritatea Electorala Permanenta. PSD este singurul partid care nu a primit spre rambursare suma solicitata.

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a precizat ca luni o sa fie depusa o contestatie in instanta la decizia AEP prin care nu s-au rambursat sumele cheltuite din fonduri private in campania de la europarlamentare.

Candidatii au avut voie sa vina cu bani de la acasa pentru a-i folosi in campania electorala. Daca partidul din care fac parte a depasit pragul de 3%, iar pentru sumele cheltuite exista documente justificative, Autoritatea Electorala Permanenta decide rambursarea acestor sume. In cazul PSD, problema a aparut din cauza semnaturii lui Mircea Draghici, AEP considerand ca acesta nu a putut demonstra ca mai avea calitatea de a depune aceste acte in numele PSD.

Citeste si :  Florin Citu , senator PNL : Atentie!!! PSD+ALDE vor lua banii din Pilomul II si ii vor da companiilor de casa!

Fostul trezorier al PSD si-a dat demisia din functie pe 5 iunie, el fiind trimis in judecata de DNA pentru delapidare si utilizarea subventiei in alte scopuri.

Lista celor din PSD care nu si-au recuperat banii:

Rovana Plumb – 800.000 lei

Chilat Crina – 676.000 lei

Manda Claudiu – 436.195 lei

Intotero Natalia – 200.000 lei

Doina Pana – 100.000 lei

Marius Margarit – 130.000 lei

Dan Nica – 165.000 lei

Emilian Pavel – 127.000 lei

Gabriela Zoana – 105.000 lei

Dragos Benea – 100.000 lei

Dragos Pui – 100.000 lei

Victor Negrescu – 60.000 lei

Alexandru Popa – 71.470 lei

Tudor Ciuhodaru – 50.000 lei

Maria Grapini – 1904 lei

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.