Scandalul din PNL ia proportii!

0
595
Scandalul din PNL ia proportii!
Scandalul din PNL ia proportii!

Deputata PNL, Angelica Fador, a declarat, marti, ca parlamentarii liberali semneaza proiectele de lege si interpelarile in cunostinta de cauza si ca Pavel Popescu, nefiind acum in tara, „nu isi mai aduce aminte despre ce este vorba” privind interpelarea despre spotul „Copiii referendumului”.

„Sunt ferm convinsa ca toti parlamentarii PNL stiu foarte bine de fiecare data ce semneaza si isi asuma responsabilitatea pentru toate initiativele pe care le semneaza si cel mai probabil este si cazul colegului meu Pavel Popescu, dar care, nefiind acum in tara, probabil ca nu isi aduce aminte foarte bine despre ce este vorba”, a afirmat Angelica Fador, marti.

Liberalul a sustinut ca prin interpelarea adresata Autoritatii pentru protectia copilului a intentionat sa afle daca parintii copiilor care apar in spotul publicitar antireferendum si-au dat acordul in acest sens.

„Nu am semnat impotriva unui clip, ci efectiv este vorba despre apararea dreptului copilului, iar acea interpelare a fost adresata Directiei Generale de Protectie a Copilului prin care intrebam daca exista acordul parintilor cu privire la inregistrarea acelui clip.Parintii ar fi trebuit teoretic sa isi dea acceptul, sa existe un aviz psihologic, iar ceea ce am facut noi a fost o sesizare indreptatita pentru a apara drepturile copiilor. Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copiilor ar fi trebuit doar sa ne raspunda foarte clar daca exista sau nu acceptul parintilor, in niciun caz sa faca aceste sesizari. Inca nu am primit raspunsul acestei interpelari, il asteptam cu interes”, a adaugat Fador.

15 parlamentari au adresat o interpelare prin care presedintele Autoritatii pentru Protectia Copilului este intrebat daca minorii care au participat la spotul ”Copiii referendumului” au acceptul parintilor. In antetul intrebarii cu Nr. 5759A/10.10.2018 apare „Grupul Parlamentar al Partidului National Liberal.

Robert Tiderle, fondatorul agentiei Papaya Advertising, a fost audiat marti, la Inspectoratul General al Politiei Romane.

Semnatarii sunt: zece de la PNL – Cupsa Ioan, Mihalescul Dumitru, Popescu Pavel, Fador Angelica, Chereches Florica, Ardelean Ben-Oni, Sighiartau Robert-Ionatan, Gheorghe Andrei Daniel, Ionita Antoneta, Neagu Nicolae; trei sunt de la PSD – Jivan Luminita-Maria, Titus Corlatean, Gabriel-Beniamin Les; unul de la ALDE – Cataniciu Steluta-Gustica si unul de la Minoritati – Grosaru Andi-Gabriel.

Obiectul intrebarii: „Copiii folositi in spotul Papaya Advertising au acceptul parintilor pentru a filma in acest videoclip si daca s-a respectat interesul superior al copiilor?”, iar intrebarea ii este adresata presedintelui Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, Gabriela Coman.

Demersul vine dupa ce s-a lansat in spatiul public un spot in care sunt prezenti mai multi copiii cu varsta sub 18 ani, care indeamna la boicotarea referendumului pentru redefinirea familiei drept casatoria dintre un barbat si o femeie. Spotul este intitulat ”Copiii referendumului”, iar mesajul este ”Pentru ca raul sa nu se intample, e suficient ca oamenii buni sa stea acasa”.

La inceputul lunii octombrie, vicepresedintele ALDE, Varujan Vosgasnian, cerea Autoritatii Nationale pentru Protectia Copilului si Adoptie sa inceapa o ancheta in cazul clipului, in care au fost folositi copii, si care indemna la boicotarea referendumului pentru redefinirea familiei. Mai mult, deputatul cataloga clipul drept o inscenare “cu iz satanic”.

Mesajul clipului era transmis dupa imagini care reproduceau scene din “Povestea Slujitoarei”, un serial despre o distopie in care femeile fertile sunt folosite pentru reproducere, fiind considerate un bun al societatii, fara drept de a alege asupra propriei vieti.

In imagini, niste copii crescuti intr-o astfel de societate sunt pusi sa recapituleze ce anume se sarbatoreste pe 6 si 7 octombrie, data la care a avut loc referendumul. Apoi, acestia asistau la arderea pe rug a unei femei, pe un camp ce semana cu zona Palatului Parlamentului. Spotul se incheia cu mesajul “Depinde de noi ce viitor le pregatim. Daca va pasa, stati acasa”.

Visits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.