Schimbă PET-ul cu biletul – #CraiovaReciclează

0
281

Vineri, 30 iulie 2021, vei putea circula cu mijloacele de transport în comun în schimbul a 5 deșeuri colectate în cadrul campaniei “Schimbă PET-ul cu biletul”, inițiată de Asociația Act for Tomorrow și Kaufland Romania.

? Astfel, vineri, 21 mai, voluntarii înarmați cu bilete verzi vă așteaptă în parcările celor 3 magazine Kaufland: Kaufland Craiova – Valea Roșie (Calea București nr. 72), Kaufland Craiova – Craiovița (Str. Tineretului nr. 18C) sau Kaufland – Sisești (Str. Dr. Nicolae Ionescu Sisești nr. 23), pentru a vă rasplăti pentru implicarea de care dați dovadă în lupta pentru un mediu mai curat și mai sănătos.

? Deșeurile vor fi colectate cu ajutorul aparatelor automate Tomra din parcările magazinelor, instalate de către companie. În urma acestui proces, pentru cei ce au colectat deșeurile separat, automatele vor elibera un cupon prin intermediul căruia participanții vor beneficia de două călătorii gratuite cu autobuzul, în baza biletelor oferite de voluntarii prezenți la fiecare punct de colectare.

♻️ Demararea campaniei în Municipiul Craiova este posibilă deoarece, începând cu jumătatea lunii iulie, toate magazinele Kaufland din Craiova dispun de infrastructuri de reciclare de tip self-service pentru trei tipuri de ambalaje: PET-uri (cu volum de până la 3 litri), sticlă și doze de aluminiu (cu volum de până la 1 litru). În plus, în cadrul campaniei „Consumul excesiv de ambalaje dăunează grav comunității”, Kaufland recompensează toți consumatorii care vor adopta un comportament ecologic. Astfel că, la fiecare 5 ambalaje reciclate la automatele de reciclare, consumatorii primesc cupoane de 20% reducere, pentru o anumită categorie de produse ce se actualizează lunar cu sprijinul furnizorilor.

? Alături de Kaufland Romania, ca inițiatori ai acestei campanii, parte din programul Vinerea Verde, lansat de Ministerul Mediului, care a cunoscut un real succes la Constanța, am decis să facem un pas înainte către un viitor mai sustenabil, prin implementarea campaniei și într-un alt oraș. La nivel local, campania este organizată cu sprijinul JCI Craiova.

Schimbă PET-ul cu biletul - #CraiovaReciclează 1

? Costul biletelor este suportat integral de către principalul partener privat al acestei campanii – Kaufland România. Toate PET-urile colectate în cadrul campaniei vor fi transmise către fabricile de reciclare, unde vor fi transformate în noi resurse.

?Așadar, campania sosește și la Craiova în contextul succesului înregistrat în rândul locuitorilor și turiștilor din Constanța, care au colectat în doar 6 săptămâni o cantitate de peste 2.250 de kg de deșeuri, contribuind la dezvoltarea unui oraș mai curat și un mediu mai sănătos, prin implicare și responsabilitate.
? Hai și tu vineri și Schimbă PET-ul cu Biletul!

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.