Schimbarea Constitutiei, un nou demers anuntat de Iohannis si Orban

0
103

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, duminica, un mesaj cu prilejul Zilei Constitutiei Romaniei, in care afirma ca orice demers de revizuire va trebui realizat cu maxima responsabilitate, obiectivul fiind acela de a avea o Lege fundamentala modernizata, care sa permita constructia unui edificiu statal puternic si eficient.

„In tot acest proces de maturizare a democratiei noastre, interiorizarea valorilor constitutionale, crearea unei culturi a constitutionalismului reprezinta, de fapt, cel mai important proces. Actorii statali, investiti cu putere de Legea fundamentala, sunt cei care transforma constructia constitutionala intr-o realitate practica. Intelegerea profunda a semnificatiei si spiritului textelor constitutionale, buna-credinta si loialitatea constitutionala presupun un atasament autentic fata de principiile Legii Fundamentale”, afirma presedintele, conform unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale.

Constitutia este mai mult decat o Lege fundamentala, adauga seful statului, este un angajament pentru democratie.

„Constitutia da sens comunitatii politice, sanctioneaza derapajele, limiteaza puterea si mentine echilibrul ei. Dimensiunea sa simbolica este aceea de a se constitui intr-un reper pentru desfasurarea activitatii institutiilor statului in asigurarea unei guvernari responsabile, in care drepturile si libertatile cetatenesti sunt efectiv garantate. Ca presedinte al Romaniei, voi ramane profund dedicat rolului constitutional de a veghea la respectarea Legii Fundamentale si la buna functionare a autoritatilor publice. A trai sub protectia unei constitutii democratice este, poate, unul dintre cele mai de pret privilegii pe care o societate le poate cunoaste, iar de intelegerea literei si spiritului sau depinde, in mod direct, viitorul acestei natiuni.

Ludovic Orban, despre revizuirea Constitutiei

Premierul Ludovic Orban a transmis, duminica dimineata, un mesaj cu prilejul Zilei Constitutiei Romaniei, prin care sustine ca schimbarile prin care a trecut societatea romaneasca, in ultimii 28 de ani, evidentiaza nevoia de imbunatatire in plan constitutional si legislativ.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.