Scoala de bine vine la Craiova!

0
541

Proiectul Scoala de bine continua la Craiova timp de trei zile, pe 21, 22 si 23 ianuarie. Dupa cele patru sesiuni de ateliere – in Bucuresti cu elevii de la Scoala Gimnaziala 190 si cu cei de la Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”, in Prahova la Scoala Gimnaziala din comuna Gornet, iar in Buzau la Colegiul National „Mihai Eminescu”, Asociatia Culturala ACT va organiza in Craiova trei sesiuni la Scoala Gimnaziala „Lascar Catargiu”, Scoala Profesionala Valea Stanciului si la Asociatia Vasiliada.

 

O suta patru zeci de copii si tineri cu varste cuprinse intre 9 si 19 ani vor participa la cele trei ateliere de teatru, dans si comunicare creativa, coordonate de actorul Vlad Balan, balerina Corina Aldea si psihologul Bogdana Fati.
Scopul nostru, prin desfasurarea Scolii de bine, este aceea de a ajuta copiii si tinerii sa se apropie de domeniul cultural prin descoperirea faptului ca arta este esentiala pentru existenta si dezvoltarea lor, dar si ca poate fi o vocatie inca nedescoperita pentru multi dintre ei. Teatrul practicat poate conduce la dezinhibare, dansul este o forma de libertate si expresivitate, iar comunicarea si scrierea pot fi utilizate ca o forma de terapie.

 

Astfel, arta, dincolo de dimensiunea estetica, are aplicatii concrete in dezvoltarea inteligentei emotionale, a capacitatii de problem solving, stimularea creativitatii, contribuind la o viata echilibrata.
Proiectul este derulat de Asociatia Culturala ACT si finantat prin programul „In stare de bine”, sustinut de Kaufland Romania si implementat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.