ȘCOALA GIMNAZIALĂ DIN AFUMAȚI, MODERNIZATĂ CU FONDURI EUROPENE

0
213

Aproape 300 de copii din comuna doljeană Afumați, elevi în clasele primare și gimnaziale, învață într-o școală la standarde europene, grație fondurilor nerambursabile atrase de autoritățile locale. Printr-un proiect implementat în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020, școala gimnazială din localitate a fost extinsă și reabilitată termic în vederea creșterii eficienței energetice și reducerii costurilor de întreținere.

Intervențiile au constat în extinderea clădirii, reabilitatea termică a fațadelor, recompartimentări interioare, repararea, consolidarea și ignifugarea șarpantei, refacerea finisajelor interioare și exterioare, precum și a pardoselilor, termoizolarea planșeului peste ultimul nivel și a pardoselii de la parter, înlocuirea tâmplăriei existente cu tâmplărie performantă energetic, reabilitarea și modernizarea instalațiilor termice, sanitare și electrice.

De asemenea, a fost instalat un sistem de ventilare mecanică pentru asigurarea unui mediu sănătos în spațiile amenajate, vechile corpuri de iluminat au fost înlocuite cu unele tip LED și au fost montate echipamente eficiente din punct de vedere energetic, precum panouri solare și panouri fotovoltaice.

Proiectul, al cărui beneficiar este Primăria comunei Afumați, a avut o valoare totală de aproximativ 3,6 milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 3,3 milioane de lei.

Investițiile au fost finanțate prin Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operațiunea B – Clădiri Publice.

Foto : https://www.new.adroltenia.ro/

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.