Scoala Juridica de Vara, la Facultatea de Drept 1In perioada 24-28 septembrie 2018 se desfasoara cea de-a VIII-a editie a programului de practica Scoala Juridica de Vara, organizat de Facultatea de Drept din cadrul Universitatii din Craiova in parteneriat cu Baroul Dolj. Evenimentul se bucura de participarea a 12 studenti care urmeaza studii in domeniul juridic in Craiova, Bucuresti si Chisinau.

Este cea de-al doilea an in care programul se desfasoara sub titulatura Scoala de Vara Nestor Craiovescu dupa ce, in 2017, organizatorii au decis sa celebreze prin aceasta titulatura amintirea marelui jurist craiovean care a contribuit decisiv la pregatirea primei generatii de juristi romani.

Citeste si :  Aeroportul din Craiova anunta o crestere de peste 10% a traficului de pasageri in 2018

Programul celor cinci zile ale Scolii de Vara include cursuri sustinute de cadre didactice ale Facultatii de Drept, dar si activitati la instantele judecatoresti. „Scopul acestui program, care a devenit deja o traditie, este de a-i familiariza pe viitorii juristi cu activitatea concreta pe care urmeaza sa o desfasoare dupa absolvirea studiilor si de a le oferi prilejul sa observe in mod direct profesionistii din domeniu”, mentioneaza prof. univ. dr. Sevastian Cercel, decanul Facultatii de Drept din Craiova.

„Astfel de proiecte trebuie incurajate in orice domeniu, pentru a le oferi studentilor sansa de a confrunta propriile asteptari cu realitatea profesiei pe care o vor urma. Este o experienta care le va fi cu siguranta de folos in viitor”, transmite decanul Baroului Dolj, prof. univ. dr. Lucian Sauleanu, care se implica in acest program inca de la debutul sau.

Lasa un comentariu aici !
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.