Scoala Juridica de Vara, la Facultatea de Drept

0
82

Scoala Juridica de Vara, la Facultatea de Drept 1In perioada 24-28 septembrie 2018 se desfasoara cea de-a VIII-a editie a programului de practica Scoala Juridica de Vara, organizat de Facultatea de Drept din cadrul Universitatii din Craiova in parteneriat cu Baroul Dolj. Evenimentul se bucura de participarea a 12 studenti care urmeaza studii in domeniul juridic in Craiova, Bucuresti si Chisinau.

Este cea de-al doilea an in care programul se desfasoara sub titulatura Scoala de Vara Nestor Craiovescu dupa ce, in 2017, organizatorii au decis sa celebreze prin aceasta titulatura amintirea marelui jurist craiovean care a contribuit decisiv la pregatirea primei generatii de juristi romani.

Citeste si :  Se deschide Targul de Craciun al Craiovei

Programul celor cinci zile ale Scolii de Vara include cursuri sustinute de cadre didactice ale Facultatii de Drept, dar si activitati la instantele judecatoresti. „Scopul acestui program, care a devenit deja o traditie, este de a-i familiariza pe viitorii juristi cu activitatea concreta pe care urmeaza sa o desfasoare dupa absolvirea studiilor si de a le oferi prilejul sa observe in mod direct profesionistii din domeniu”, mentioneaza prof. univ. dr. Sevastian Cercel, decanul Facultatii de Drept din Craiova.

Articolul continua dupa recomandari
Citeste si :  Dan Barna si Dacian Ciolos au fost prezenti azi la Craiova

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

„Astfel de proiecte trebuie incurajate in orice domeniu, pentru a le oferi studentilor sansa de a confrunta propriile asteptari cu realitatea profesiei pe care o vor urma. Este o experienta care le va fi cu siguranta de folos in viitor”, transmite decanul Baroului Dolj, prof. univ. dr. Lucian Sauleanu, care se implica in acest program inca de la debutul sau.

Lasa un comentariu aici !
Da-i o nota !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.