Scriitorii craioveni, la Liceul Teoretic „Henri Coanda” in cadrul „POEZIA PENTRU O LUME FARA ZIDURI – Lectura publica & dialog”

0
355

Scriitorii craioveni, la Liceul Teoretic „Henri Coanda” in cadrul „POEZIA PENTRU O LUME FARA ZIDURI - Lectura publica & dialog” 1O noua intalnire a scriitorilor craioveni cu tinerii cititori va avea loc la Liceul Teoretic „Henri Coanda” din Craiova, marti 26 februarie 2019, ora 13.00, eveniment desfasurat in cadrul proiectului „POEZIA PENTRU O LUME FARA ZIDURI – Lectura publica & dialog”.
La recitalul poetic au fost invitati scriitorii Spiridon Popescu, Mihai Firica, Petrisor Militaru, Gabriel Nedelea, Mihaela Constantinescu si Ionut Orascu, care vor lectura din propriile volume de versuri si vor dialoga cu elevii si cadrele didactice.
La evenimentul literar de la Liceul Teoretic „Henri Coanda” din Craiova vor participa elevi indrumati de prof. Mihaela Brumar, directorul Liceului Teoretic „Henri Coanda”, prof. Mariana Barbu, prof. Claudia Ivascu, prof. Irina Lupu si prof. Stefania Tita. Vor recita elevii Laura Lacusteanu, Andreea Buican, Andreea Radu, Ionela Brat si Andrei Dinu. Moderatorul intalnirii va fi prof. Carmen Fageteanu, o tanara scriitoare traducatoare din limba italiana remarcata pentru succesul primul roman tradus anul trecut – „Marta croitoreasa”. Evenimentul este organizat de Uniunea Scriitorilor din Romania Filiala Craiova, Liceul Teoretic „Henri Coanda” Craiova, Revista Mozaicul si Asociatia FORUM pentru Identitate si Cultura.
Proiectul „Poezia pentru o lume fara ziduri” se deruleaza in 2019 in peste 130 de tari, prin 800 de evenimente la care participa mii de poeti. Initiativa a fost lansata de catre „World Poetry Movement – Movimiento Poético Mundial” pentru a apropia publicul de lumea poeziei si de a construi adevarate punti de dialog si toleranta. In Craiova, proiectul este coordonat de scriitorul Mihai Firica, in luna februarie a.c. desfasurandu-se o lectura publica la Colegiul National „Elena Cuza”.

Visits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.