Se cere demisia lui Lucian Sova

0
73
Se cere demisia lui Lucian Sova 1
Se cere demisia lui Lucian Sova

Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) a anuntat joi, ca ii cere demisia ministrului Transporturilor, Lucian Sova, si ca membrii ei vor intrerupa transportul in tara, pentru o anumita perioada, din cauza unui proiect legislativ initiat de ministerul de resort.

„Patronatele, sindicatele si federatille din transportul rutier si activitatile conexe isi exprima public dezaprobarea fata de subpunctul de pe ordinea de zi a Comisiei de Dialog Social, privind proiectul de Ordin al ministrului Transporturilor care va distruge intregul domeniu al Transporturilor rutiere. Ministrul Lucian Sova ar trebui sa-si dea demisia sau sa fie demis, dupa ce si-a demonstrat incompetenta, in repetate randuri. Transportatorii vor iesi in strada, urmand sa blocheze Capitala si sa intrerupa transportul in toata tara, in perioada 25 septembrie-27 octombrie, daca Ministerul de resort va continua lupta impotriva acestui sector de activitate, prin modificarile propuse.
Toate patronatele, federatiile si sindicantele din Transporturi vor iesi in strada, in semn de protest, in fata Ministerului Transporturilor, in cazul aprobarii cererii de protest, in perioada 25, 26 si 27 septembrie, intre orele 09:00-17:00, intrerupand transportul in toata tara, ca urmare a cererii depuse pe 19 septembrie 2018 la Primaria Capitalei. „Ne cerem public scuze fata de cetateni, pentru disconfortul pe care il vom crea, insa aceasta este singura alternativa pe care o avem, pentru a ne face ascultate solicitarile”.
„Daca nu se retrage proiectul de Ordin al Ministrului Transporturilor, pentru modificarea si completarea Normelor Metodologice privind aplicarea prevederilor referitoare la organizarea si efectuarea transporturilor rutiere si a activitatilor conexe ale acestora, stabilite prin Ordonanta Guvernului nr 27/2011 privind transporturile rutiere, aprobate prin Ordinul ministrului transporturilor si intrastructurii nr 980/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, de pe ordinea de zi, solicitam Premierului Romaniei, doamnei Viorica Dancila, demiterea Ministrului Transporturilor, Lucian Sova, care ignora dialogul social si nu tine cont de solicitarile patronatelor, sindicatelor si ale federatiilor care reprezinta antreprenorii din domeniul Transporturilor, companiile care isi onoreaza lunar obligatiile fiscale impuse de lege si care respecta legislatia in vigoare. Actualul ministru al Transporturilor, Lucian Sova, este, de altfel, autorul modificarii legislative din 2015 care a legalizat pirateria din transportul rutier de persoane, prin introducerea celor doua sintagme, «in mod permanent» si «in mod repetat», in cadrul Legii 38/2003, servind grupurile de interese care vor sa ingroape orice afacere legala, inlocuind aceasta piata cu una a pirateriei. Ne putem da seama cat de mari sunt interesele, daca cele doua sintagme nu au fost eliminate nici pana astazi, desi au existat zeci de promisiuni, iar autorul lor a fost numit ministru.

Citeste si :  CNAIR : Punct de vedere declaratii Craiova – Pitesti - Ian Pearson – Ford

De asemenea, tranportatorii cer sa se modifice Legea taximetriei, respectiv scoaterea sintagmelor in „mod repetat” si „in mod permanent”, precum si activitatea de „rent a car” sa treaca la Ministerul Transporturilor, conform solicitarilor depuse in repetate randuri. „Dorim ca activitatea de «rent a car» sa fie trecuta in administratia ARR, pentru a exista o mai buna coordonare si functionare a acesteia, eliminand astfel orice posibilitate de activitate neautorizata”.
Transportatorii considera ca domeniul transporturilor trece printr-o situatie de criza in acest moment, avand in vedere pretul combustibilului, care a crescut cu peste 18% fata de aceeasi perioada a anului trecut, lipsa fortei de munca, cresterile salariale impuse, lipsa infrastructurii, deprecierea monedei nationale si cresterea inflatiei pentru serviciile de transport, cu aproape 2,6%. „Acestea reprezinta, din punctul nostru de vedere, problemele reale ale societatii, iar ministrul Transporturilor nu militeaza in niciun fel pentru solutionarea acestora”, adauga reprezentantii COTAR.

Articolul continua dupa recomandari
Citeste si :  Presedintele Iohannis a semnat decretele de numire in functii a ministrilor Suciu si Cuc

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Membrii COTAR sunt federatii si asociatii din randul transportatorilor de persoane, transportatorilor in regim de taxi si inchiriere, scolilor de conducatori auto.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.