Se lucrează în această perioadă pe șantierul Variantei de Ocolire Sud Craiova.

0
175

Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova a publicat imagini cu lucrările la Varianta Ocolitoare Sud Craiova, artera de 9,8 km care ar urma să lege trei drumuri naționale importante în această zonă: DN 56 Craiova – Calafat, DN 55 Craiova – Bechet, DN 6 Alexandria – Craiova.

Șantierul văzut de sus nu arată prea promițător, în condițiile în care proiectul este și așa în mare întârziere. Potrivit DRDP Craiova, lucrările se află la un stadiu fizic de execuție de 54% (la fel ca și în decembrie 2023). Constructorul italian Rizzani de Eccher și-a luat angajamentul să termine lucrările în vara acestui an, lucru puțin probabil însă la cum se prezintă șantierul în prezent. De altfel, antreprenorul a primit numeroase notificări din partea DRDP, ba chiar și un avertisment cu rezilierea contractului dat de către ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Valoarea contractului de lucrări este de 32 de milioane de euro (TVA inclus).

Revenind la stadiul lucrărilor, acesta este de 54%. Potrivit DRDP Craiova, constructorul lucrează în acest moment la structuri (armare, cofrare, betonare), umpluturi ale rampelor podurilor/pasajelor și la subtraversarea liniei de cale ferată. În paralel, continuă aprovizionarea cu materialele pentru terasamente. „Din cauza umidității mare a solului, lucrările la terasamente nu se pot efectua în această perioadă“, susține Direcția.

Visits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.