Se reduce numarul de AVIZE pentru autorizatia de construire

0
65

Camera Deputaților a adoptat o inițiativă legislativă care prevede reducerea numărului de avize necesare pentru autorizația de construire. Legea urmează să fie trimisă președintelui României spre promulgare. În momentul de față, pentru a obține o autorizație de construire este nevoie de 27 de avize. Totodată, se va reduce la jumătate timpul de așteptare pentru eliberarea acestora.

Inițiativa legislativă a fost adoptată de Camera Deputaților cu 223 de voturi “pentru”, un vot “contra” și 24 de abțineri. Proiectul de lege modifică Legea 50/1999 si are ca scop simplificarea procesului de obținere a autorizației de construire, prin reducerea numărului de avize necesare pentru autorizația de construire.

Citeste si :  Noi beneficii pentru Politisti si Militari

Astfel, pentru construirea, reabilitarea, extinderea și consolidarea de locuințe unifamiliale, construirea de anexe gospodărești și construirea de împrejmuiri se vor elimina trei avize de la: Agenția de Protecție a Mediului, Direcția de Sănătate Publică SP și Comisia de Circulație pentru locuințele unifamiliare.

“Proiectul se referă la construire, modernizare, extindere și la anexele gospodărești cu excepția celor de animale. Practic se reduce timpul de așteptare la jumătate pentru eliberarea autorizațiilor de construire și a certificatului de urbanism, prin institutirea Comisiei de Acord Unic. Cetățeanul vine o singură dată și se întâlnește cu funcționarul la momentul depunerii dosarului”, a declarat inițiatorul legii, deputatul PNL Florin Roman.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.