Se schimba gazonul de pe Ion Oblemenco dupa 2 ani !

0
463

Primaria Municipiului Craiova a demarat procedura de achizitie lucrari de inlocuire a gazonului de pe Stadionul de Fotbal, din incinta Complexului Sportiv Craiova, avand in vedere starea deteriorata a acestuia, spune institutia intr-un comunicat trimis presei.

Montarea unui nou „covor verde” ar putea dura aproximativ o luna de zile, iar Universitatea Craiova si CSU Craiova trebuie sa se orienteze. Sanse mari sunt ca schimbarea sa aiba loc dupa duelul direct dintre cele doua echipe care va avea loc la inceputul lunii octombrie.

„Primaria Municipiului Craiova a demarat procedura de achizitie lucrari de inlocuire a gazonului de pe Stadionul de Fotbal, din incinta Complexului Sportiv Craiova, avand in vedere starea deteriorata a acestuia.

In ultimele saptamani s-a lucrat la documentatia de atribuire privind procedura de achizitie organizata de Primaria Craiova, pentru schimbarea gazonului de pe stadionul de fotbal. Faptul ca pe stadion joaca doua echipe si pauza de la un meci la altul nu mai este de doua saptamani, asa cum era prevazut in manualul tehnic, iar uneori nici macar de doua zile, ne obliga sa facem cheltuieli de schimbare a suprafetei de joc mai devreme decat era programat.

Citeste si :  Mario Ovidiu Oprea validat pentru candidatura la Primaria Craiova

Probabil, gazonul va fi schimbat in pauza competitionala din octombrie. In cazul in care licitatia nu se finalizeaza in termenul estimat de primarie sau suprafata de joc se deterioreaza atat de mult incat va exista riscul de accidente, vom notifica ambele echipe sa joace temporar pe un alt stadion. Dar speram sa nu fie cazul.

Din intocmirea calendarului procedurii, reiese ca atribuirea contractului de lucrari se va face pana cel tarziu 18 octombrie 2021, iar livrarea si montarea gazonului va avea ca termen 15 zile calendaristice.

Inlocuit, in anul 2019, cu o suprafata de gazon mixta (covor suport sintetic cu fire de gazon artificiale si gazon artificial), deteriorarea suprafetei de joc de pe Stadionul de Forbal a fost direct influentata de modul de utilizare.

De la inceputul sezonului competitional 2021-2022 al Ligii Profesioniste de Fotbal, Stadionul de Fotbal Craiova gazduieste, saptamanal, meciurile celor doua echipe ale orasului: Universitatea Craiova si U Craiova 1948. In plus, temperaturile extrem de ridicate din ultimele trei luni au grabit procesul de degradare a gazonului.

Citeste si :  Nicolae Giugea : Acum, toată lumea a descoperit că nu avem bazine de înot.

In ultima perioada, de la startul campionatului 2021-2022 al Ligii 1, respectiv 17 iulie 2021 si pana in data de 01 august 2021, pe Stadionul de Fotbal au avut loc patru meciuri oficiale (trei meciuri de campionat, plus un meci UEFA) si un antrenament UEFA. In total cinci evenimente in 16 zile, ceea ce contravine manualului tehnic de mentenanta pentru suprafata de gazon.

Conform acestuia, suprafata de joc poate fi folosita doar in meciurile oficiale, cu o medie de 110 minute/eveniment sportiv, cu o pauza intre evenimente de cel putin 15 zile.

Citeste si :  Fotbal : Panica pentru clubul lui Rotaru ! Disputele pe marginea stadioanelor Steaua şi Ion Oblemenco, pe masa CNCD

Astfel, ca urmare a inspectiei facute de RAADPFL Craiova, institutie desemnata sa execute lucrarile de intretinere a suprafetei de joc din incinta Complexului Sportiv Craiova, a fost dispusa achizitia unui nou covor de gazon pe Stadionul de Fotbal”, se arata in comunicatul Primariei Craiova.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.