Se schimba legea de la 1 februarie. Mii de soferi romani sunt vizati, amenzile sunt serioase

0
456

O lege importanta pentru mii de soferi din Romania intra in vigoare incepand cu 1 februarie 2020. Mai sunt cateva zile pana la marile schimbari din trafic. Incredibil ce se va intampla.

Cunoscuta „Legea Uber” intra in vigoare de la 1 februarie. Soferii de Uber, Yango, Clever si Bolt vor trebui sa se supuna unor noi reglementari in cateva zile altfel risca amenzi serioase.

Practic, de sambata, participantii la trafic care lucreaza cu aplicatiile de „ridesharing” trebuie sa obtina mai multe avize si certificate pentru a-si putea continua activitatea, altfel risca amenzi usturatoare. Este vorba, in primul rand, despre avizul tehnic de la Ministerul Comunicatiilor, apoi atestat de sofer de la Autoritatea Rutiera, iar pe langa acestea, trebuie sa aiba minim 21 de ani si sa aiba cel putin doi ani de experienta la volan.

Uber este o aplicatie americana, prima de acest fel aparuta pe piata, dupa care a urmat Taxify, transformata ulterior in Bolt, nume sub care functioneaza si acum, iar Yango este ultima astfel de varianta, venita din Rusia.

Clever este o aplicatie agregator de taxi, prin care clientul, dupa ce completeaza unele filtre, poate gasi si comanda cel mai apropiat taxi care corespunde standardelor stabilite de el in aplicatie.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.