Secţie pentru pacienţii cu arsuri grave, la UPU a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Craiova.

0
144

Consiliul Județean (CJ) Dolj a anunţat astăzi că la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Craiova, în cadrul Unității de Primiri Urgențe (UPU), va funcţiona o nouă structură medicală în care vor fi tratați pacienții cu arsuri grave.

Potrivit lui Cosmin Vasile, președintele CJ Dolj, Unitatea Funcțională pentru Arși va fi organizată în spațiile destinate celor două săli de operații ale UPU, în acest sens fiind emise deja autorizările necesare de către Ministerul Sănătății și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

„Facem primii pași într-un demers fără precedent pentru sistemul medical din regiune, dar și din țară: vom amenaja o Unitate Funcțională pentru Arși în cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Craiova.
Inițiativa, pornită de la managerul Spitalului Județean, Laurențiu Ivanovici, și de la șeful Clinicii de Chirurgie Estetică, prof. univ. dr. Marius Ciurea, este menită să acopere un vid de servicii medicale specializate pentru pacienții cu arsuri grave din regiunea noastră, dar nu numai.

Astfel, în luna decembrie a anului trecut, am înaintat o adresă comună din partea Consiliului Județean Dolj și a SCJU Craiova către Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia pentru a cere acordul modificării contractului de finanțare a lucrărilor de extindere și amenajare a Unității de Primiri Urgențe. Prin această cerere am solicitat schimbarea funcționalității spațiului de la etajul 1 al UPU și amenajarea unei clinici de terapie intensivă destinată marilor arși.

Citeste si :  Consiliul Judetean Dolj are inca de lucrat la transparenta decizionala

Vestea bună a venit la sfârșitul săptămânii trecute, atunci când am primit răspunsul pozitiv la solicitarea noastră.
Unitatea Funcțională pentru Arși va avea o sală de operație și patru rezerve. Echipamentele necesare pentru sala de operație și pentru două dintre rezerve au fost deja achiziționate de către spital, iar Consiliul Județean Dolj va aloca fondurile necesare pentru dotarea celor două rezerve rămase.

Serviciile medicale pentru pacienții cu arsuri grave urmează să fie asimilitate urgențelor medico-chirurgicale și de terapie intensivă cu circuit închis.
Unitatea de Primiri Urgențe este modernizată și extinsă printr-un proiect amplu cu finanțare din fonduri europene. Odată cu finalizarea acestui obiectiv, în prima parte a acestui an, va deveni funcțională și unitatea pentru arși.” a declarat Cosmin Vasile.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.