Sedinta CL Craiova : PSD ignora toate amendamentele consilierilor PNL & USR-Plus ..

0
433

Sedinta Consiliului Municipal Craiova a avut loc de aceasta data online . Primaria Craiova nu a anticipat ca in Sala Mare nu se poate desfasura sedinta astfel ca a fost aleasa varianta online unde se poate face absolut orice , de la taierea de microfoane pana la jigniri de orice fel, sedinta a inceput cu retragerea de pe ordinea de zi a doua puncte ..

Va prezentam o parte din punctele de pe ordinea de zi … Intreaga sedinta poate sa fie urmarita pe Youtube ..

Primul punct pe ordinea de zi a fost încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului de consilier local al dlui. Sirop Flavius Adrian şi vacantarea locului de consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Craiova.

Cristian Vasilcoiu a inceput circul nevotand acest punct pe ordinea de zi .. Vasilcoiu a spus ca nu vrea sa voteze … asadar punctul a trecut ..

Raportul Primarului Municipiului Craiova privind starea economică, socială și de mediu a municipiului Craiova, în anul 2020 a nascut unele controverse ..

Av. Lucian Sauleanu (USR-Plus) a adus in discutie faptul ca trebuia ca acest raport sa fie prezentat celor din Consiliul Local dar si a celor care urmaresc aceasta sedinta a Consiliului Local Craiova.

“Noi vrem sa ii dam o sansa doamnei primar cu realizarile ..” a explicat Marian Vasile (PNL) ..
Teodor Sas (PNL) a intervenit si a explicat ca Olguta Vasilescu a condus Primaria Craiova de aproape un deceniu …
Consilierul PNL a explicat ca nu are ce sa voteze avand in vedere ca nu are realizari ..

Proiect de hotărâre privind acordarea de beneficii de asistenţă socială, veteranilor şi invalizilor de război din municipiul Craiova, cu ocazia Zilei Veteranilor de Război şi a Zilei Naționale a României a trecut cu unanimitate de voturi ..

Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului ”O Șansă la Viață-FIV” referitor la acordarea unui sprijin financiar, în anul 2021, pentru 10 cupluri infertile din municipiul Craiova, cu afecțiuni incompatibile cu reproducerea pe cale naturală, pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro a trecut si el cu unanimitate .

Doamna Adriana Ungureanu (PNL) a tinut sa sublinieze ca anul trecut 5 cupluri au primit acesti bani .. Daca se poate baga in noul buget sa alocati mai multi bani pentru aceste cupluri ..

Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului de Ordine şi Siguranţă Publică al Poliţiei Locale a Municipiului Craiova, pentru anul 2021 a nascut cateva discutii interesante ..

Cosmin Teodorescu (USR-Plus) a tinut sa sublinieze faptul ca nu sunt masuri privind preventia . In raport sunt mentionate numarul amenzilor, cate accidente de circulatie iar preventia foarte putina . In acest an au inceput sa faca si preventie in special pe partea de mediu ..
Cosmin Teodorescu a adus in discutie si disciplina in constructii .. Politia Locala trebuie sa verifice modul in care se construieste . Sunt materiale de constructii depozitate pe trotuar a completat ..
Stoian Daniel (PNL) a avut cateva solicitari pentru Politia Locala .. Prezenta mai mare a politistilor locali la scoli si licee .. Sa fie mai prezenti in toate cartierele orasului .. iar in final Stoian Daniel doreste ca in fiecare piata sa existe cel putin 2 politisti locali ..
Cezar Dragoescu (USR-Plus) a explicat ca orasul arata ca un sat fara caini .. Cezar Dragoescu a adus in discutie Targul din 1 Mai .. Toti locuitorii se plang ca se arunca gunoaie peste tot ..  Politia Locala a disparut complet din peisaj in ultimele 12 luni ..

Enescu Georgel (PNL) a constat ca este intocmit conform cerintelor insa pleaca de la un raport care nu se refera la Ordinea si Linistea Publica Craiova .

“Constat că este întocmit conform cerințelor ordinul MAI 92/2011 însă pleacă raport de activitate al Poliției Municipiului Craiova care nu se referă la ordinea și liniștea publică în municipiul Craiova, in acel raport de  activitate este inclusă inclusiv activitatea desfășurată în mediul rural arondat municipiului Craiova cele cinci secții poliție rurală în materialul de analiză Craiova care a trecut prin comisia locală nu s-au stabilit și nu s-au identificat exactobiectivele care trebuie să fie date în arondare poliția locală.

Deci se desfășoară activitatea de către Poliția Locală exact după tiparul poliției municipiului Craiova singura activitate care nu o desfasoara este cercetarea penală . Indicatorul de bază Care este menționat în aceste rapoarte de activitate atât ale poliției municipiului Craiova cât și poliției locale il prezintă acțiunile contravenționale . Constatăm că sunt peste 50.000 de sancțiuni contravenționale înseamnă o sancțiune la șase persoane la populația municipiului Craiova. De ce nu s-a făcut o analiză aă se precizeze că se poate face Câte stațiuni au fost aplicatii cetățenilor care au domiciliul în Craiova? Cate  sanctațiuni au fost aplicate cetățenilor care se află în Tranzit ? Câte stațiuni au fost anulate de către instanța de judecată , câte au fost achitate de către cei care au fost acționat contravențional . Marea lor majoritate acestea sunt pe circulație atât la Poliția Municipiului Craiova cât și la Poliția Locală Poliția Locală își asumă prin acest plan menținerea ordinii și siguranței publice pe principiul Craiova ceea ce cred că nu va putea realiza efectiv își asumă răspunderea poliției municipiului Craiova care trebuie să coordoneze activitatea de ordine și liniște publică pe raza de competență. In acest plan de acțiune ar fi trebuit să identifice exact obiectivele pe care să le ia în asigurarea ordinii și siguranței publice. Să se precizeze cum se acționează ,în ce mod și care este scopul .Nu cred că obiectivul propus în acest plan de acțiune va putea fi realizat cu cei 176 de polițiști locali care sunt angrenați în activitățile de menținerea ordinii și siguranței publice și de către cei 51 de polițiști locali care sunt angrenați în activitățile de respectare a regulilor de circulație. Poliția Locală deține cele două centre de monitorizare a traficului rutier . In acest plan de acțiune nu am găsit un material casele care să se refere la identificarea momentelor critice cand sunt blocaje rutiere și poliția locală să acționeze punctual până la cer intersecții pentru se circula în mod corespunzător de aceea consider că poliția locală trebuia să își asume menținerea ordinii și liniștii publice și a circulației în anumite sectoare ,anumite puncte cheie acolo unde vor acționa cu efectivele lor iar pe raza municipiului Craiova are competență însă în bază comună cu celelalte structuri. In acest plan de acțiune nu se menționează protocoalele care  au fost întocmite dacă au fost întocmite cu alte instituții inclusiv cu mediu inclusiv cu inspecția în construcții nu se precizează în acest plan de acțiune cum va sprijini organele de specialitate care sunt în subordinea primăriei să acționeze punctual pentru anumite inegalități.

Consider că acest plan de acțiune întocmit este general ,au fost copiate din Legea 155 privire organizația organizarea Poliției locale toate sarcinile și atribuțiile care le Revin dar nu vor putea să aplice toate aceste măsuri pe efectivul pe care îl au întrucât activitățile pe care și la propus efectiv înlătură Poliția Municipiului Craiova de la aș  asuma responsabilitatea în acest domeniu

Consider că acest plan trebuie întocmit să cuprindă exact obiectivele pe care și le propun și ceea ce vor să realizezi toate să fie în beneficiul cetățeanului ,efectiv din materialul de analiza constatăm că activitățile poliției locale sunt cu efective în folosul cetățeanului Trebuie să aplice sancțiuni acest număr de sanctiuni am observat cresc cât mai mult cât mai mult efectiv am spus deci 55.287 de sancțiuni aplicate pe raza municipiului Craiova de către Poliția Municipiului Craiova și poliția locală sancțiuni care nu știu cât de reale sunt și cât de benefice sunt în vederea realizării unui climat de ordine și niște publică adevărata” a declarat Enescu Georgel.

Proiect de hotărâre privind mandatarea reprezentantului municipiului Craiova să voteze în Adunarea Generală a Asociaților S.C. Salubritate Craiova S.R.L., modificarea actului constitutiv a trecut ..

Proiect de hotărâre privind prelungirea duratei mandatului de administrator S.C. Piețe și Târguri Craiova S.R.L., al domnului Mărăcine Alin-Mădălin ..

Consilierii USR-Plus si PNL au dorit ca prelungirea sa fie facuta pe 4 luni de zile ..  Cezar Dragoescu (USR-Plus) a explicat o parte din problemele cu care se confrunta pietele din Craiova.

”Domnule director, stiti ca am insistat sa va primiti dividendele si am incercat sa ii conving pe colegii de la PSD, pentru ca stiu ca sunteti pe autofinantare. Tin sa va aduc aminte, daca doriti sa continuam discutia in registrul acesta, va aduc aminte ca dumneavoastra niciodata nu ati venit catre Consiliul Local, probabil v-a fost frica, dar nu de noi, poate de ceilalti colegi, sa ne cereti, sa ne spuneti: stimate Consiliu Local, am nevoie de un milion de euro pentru treaba asta, am nevoie de 500 de mii de euro.

Noi, ca actionari, judecam si va dam banii! Nu ati venit nicidata! Ne spuneti ca nu au existat axe deschise pentru finantare – dumneavoastra vedeti doar axe deschise pentru constructii si reparatii. Va spun ca au fost axe deschise, pe probleme de eficienta energetica, in care Piata Centrala putea – au fost axe deschise pe mediu – puteati sa luati compostoare. Au fost si pe alte domenii, nu doar pe ceea ce vedeti dumneavoastra: constructia de piete noi. Dar, repet, vreu sa fiu constructiv, va rog sa veniti, avem si colegii de la USR langa noi, va rog sa veniti dumneavoastra, in cazul in care veti continua activitatea de administrator al SC Piete si Targuri Craiova, va rog insistent sa veniti si sa ne cereti bani pentru niste investitii, pe care le analizam si gasim o sursa de finantare sa va sustinem”, a explicat Marian Vasile(PNL).

Punctul a trecut cu ajutorul consilierilor PSD ..

Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului de restructurare, reorganizare şi eficientizarea al S.C. Salubritate Craiova S.R.L.

Teodor Sas (PNL) : Această firmă nu are absolut nici un fel de obligație de a preluat acest angajat .

“Acum ni se  supune la vot un proiect de hotărâre în care administrația PSD și Lia Olguta Vasilescu ne propune să dăm afară 270 de oameni de la salubritate ,deci 270 de locuri de muncă ,270 de familii din Municipiul Craiova vor fi afectate . De ce s-a aici pentru că aceeași Administrație PSD fiind la conducerea municipiului Craiova  de aproape un deceniu nu am făcut demersurile necesare pentru ca salubritatea să poată participa la această licitație și se asigure în continuare aceste activități de colectare a gunoiului în municipiul Craiova. In ședințele trecute de consiliu în care am adus în discuție situația angajaților de la salubritate din câte îmi aduc aminte am fost mințiti pentru că ni sa  spus că nimeni nu își va pierde locul de muncă e bine primarul municipiului Craiova atunci când spus acest lucru a mințit pentru că în Protocolul de colaborare cu actuala societate care va face această activitate spune felul următor operatorului i se recomandă să ia în considerare la formarea viitoarei echipe și personalul calificat existent disponibilizat din cadrul fostelor servicii de salubrizare din zona deservita . Această firmă nu are absolut nici un fel de obligație de a preluat acest angajat . Se dau afară 167 de oameni transport deșeuri 33 de la abonați 21 de la serviciul corp control adică cei care verifică în diverse  abateri în municipiul Craiova . Deci mi se pare o decizie aberanta de a da afară 270 de oameni ,această decizie aberanta incompetenței administrației PSD de la municipiul Craiova de a cădea evita o astfel de situație . Voi vota impotriva atat la acest punct si la punctul urmator .” a declarat Teodor Sas (PNL).

Marian Vasile : Deci să nu spuneți craiovenilor că ați fost nevoiți să dați oameni afară pentru că sunteți lipsiți de viziune și de incompetenți de asta dați oameni afară de la salubritate.

“Se observă că administrația PSD condusă de către doamna primar Olguța Vasilescu are și lipsa de viziune pe care colegul nostru Cezar Negulescu o aducea în discuție la punctul anterior în ceea ce privește societatea noastră SC Piețe și Târguri SRL. Când vii și spui că ai un proiect de hotărâre ,un proiect de hotărâre privind aprobarea Planului de Restructurare, reorganizare și eficientizare.

Răsfoind acest plan îmi dau seama că este vorba doar de un plan de restructurare. Si dacă într adevăr administrația PSD era competentă primarul in funcție vrea să cheme managerul să spună da am înțeles a început această activitate atât activitatea de colectare dar nu putem să nu dăm oameni afară și să facem să presteze alte servicii. Dăm afară ingineri mecanici, dăm afară maiștri mecanici ,dăm afară șoferi, dăm afară oameni pregătiți cu care noi puteam să presteze alte servicii către instituții terțe nu neapărat către Primăria Craiova astfel încât să putem să păstrăm locurile de muncă și să putem să generăm profit și pentru o societate ,repet până la urmă noi suntem acționarii acestei societăți.

Este un SRL care poate genera singur cel mai simplu a fost. Nu mai avem activitate asta bună i dăm afară gata am eficientizat. Deci în primul rând nu vreau să i spunem plan de reorganizare și eficientizare ,este un plan cu care ne ați obișnuit în administrația PSD de peste un deceniu in care nu știți decât să dați oameni afară și toate societățile din subordinea primăriei nu știu decât să lucreze pentru primărie să vină cu mâna întinsă să taie factură. De ce domnul manager de la salubritate nu a găsit soluții să păstreze oamenii și să presteze terțe activități către terțe persoane.

Ala era un plan de administrare ,un plan de reorganizare și eficientizare a activității. Deci să nu spuneți craiovenilor că ați fost nevoiți să dați oameni afară pentru că sunteți lipsiți de viziune și de incompetenți de asta dați oameni afară de la salubritate. Noi nu putem să votăm acest lucru. și mai am o singură întrebare Este adevărat înțeleg că această restructurare va avea loc în 30 de zile?” a declarat Marian Vasile (PNL).

Proiect de hotărâre privind modificarea anexelor nr.2 şi nr.3 la Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Craiova nr.262/2018 privind atribuirea directă a gestiunii serviciului de transport public local de persoane cu autobuze şi tramvaie, efectuat prin curse regulate în municipiul Craiova, către R.A.T. SRL

R.A.T. SRL propune majorarea tarifelor biletelor dar și prețul
abonamentelor, astfel:
Denumire                                               Tarif propus
Bilet 1 calatorie oras                                     2.5
Bilet vandut de conducatorul auto                    3
Bilet 1 calatorie extern                                  4.5
Bilet suprataxa control                                   45
Abonament unic toate traseele                     100
Abonament 1 zi                                           9
Abonament 7 zile                                        28
Abonament 15 zile                                       52
Abonament nenominalizat toate traseele       169

„Chestiunea asta cu care veniti – ca nu am crescut tarifele la R.A.T. Craiova de sase ani, dupa parerea mea, nu sta in picioare. Ca actionar la R.A.T., as fi de acord, dar, ca si craiovean, nu sunt de acord, pentru ca am vazut ca, in ultimii sase ani, nu a crescut calitatea serviciilor. Adica, ma urc in tramvai si nu stiu daca ajung la timp la serviciu, pentru ca nu stiu ce program are basculanta!… In momentul in care majorezi cu 25% pretul biletelor si cu peste 50% pretul abonamentelor, descurajezi, practic, achizitia de abonamente, or stim cu totii ca pentru o companie, abonamentele sunt bune pentru o predictibilitate, pentru o previziune si o bugetare. Deci, din punct de vedere al managementului la aceasta institutie, vreau sa va spun ca managementul este praf, si imi permit sa vorbesc pentru ca sunt actionar la aceasta societate. Nu s-a imbunatatit calitatea serviciilor si noi marim preturile catre cetateni, nu exista o componenta, pe termen mediu sau lung, corelata cu aceasta marire de tarif. Este laudabil acest transport gratuit pentru copii, pe ideea descongestionarii traficului, dar nu stiu cum s-a ajuns la Scoala Terraveda si la Scoala nr. 2?!… Poate trebuia sa se inceapa, mai intai, cu niste scoli din Craiovita Noua si nu neaparat cu niste scoli private, sau mai putin private, din centrul orasului… Traficul se congestioneaza peste tot. Copiii craiovenilor au aceleasi drepturi si aceleasi nevoi”.
Toate punctele de pe ordinea de zi au fost trecute.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.