Sefa ICCJ il ameninta pe Liviu Dragnea cu dezvaluiri!

0
71
Sefa ICCJ il ameninta pe Liviu Dragnea cu dezvaluiri!
Sefa ICCJ il ameninta pe Liviu Dragnea cu dezvaluiri!

Atacuri la adresa liderului PSD, Liviu Dragnea, si la adresa Avocatului Poporului, inainte de audierea de la CSM pentru actiunea disciplinara a IJ. Tarcea sustine ca are multe de declarat privind interesul liderului PSD Liviu Dragnea privind completele de cinci judecatori, insa a precizat ca toate lucrurile vor fi spuse la timpul lor.

„Nu a venit momentul declaratiilor, dar va promit ca o sa vina un moment cand o sa vina lucruri interesante. S-a aflat din presa punctul de vedere al Inspectiei Judiciare, ca sa nu plecati cu mana goala, ca pun la dispozitie si punctul meu de vedere. Veti afla cu certitudine multe raspunsuri.(…) In afara de faptul ca este un abuz. In ultima vreme tot vorbim despre abuzuri. Trebuie sa ne uitam foarte atent la toate institutiile care comit abuzuri. O sa vedeti de ce apreciez ca a fost un abuz”, a declarat presedintele ICCJ, Cristina Tarcea, la CSM.

Citeste si :  Dragnea face presiuni la Antena 3 pentru ca Guvernul sa dea OUG pe codurile penale

Totodata, sefa ICCJ a precizat ca va face declaratii lamuritoare „la timpul lor”.

„Doamne, va mai aduceti aminte de declaratiile politice din luna august si septembrie cand la ICCJ se refuza a se aplica legea? Va mai aduceti aminte de interesul direct al presedintelui Camerei Deputatilor in organizarea completurilor de 5 judecatori? De aceea am spus ca am multe declaratii interesante de facut despre o discutie pe care am avut o cu presedintele CCR legat de decizia de constatare a conflictului de constitutionalitate, despre o discutie la fel de interesanta cu domnul Ciorbea, dar toate la timpul lor”, a mai spus sefa ICCJ.

Sectia pentru judecatori a CSM discuta, miercuri, actiunea disciplinara exercitata in decembrie 2018 de Inspectia Judiciara pe numele Cristinei Tarcea.

Actiunea a fost exercitata deoarece presedintele instantei supreme a refuzat nejustificat indeplinirea unei indatoriri de serviciu si pentru nerespectarea dispozitiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor.

Citeste si :  PSD forteaza fraudarea alegerilor

„In privinta abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. f), inspectorii judiciari au retinut ca presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie a refuzat nejustificat sa indeplineasca indatoririle de serviciu cu privire la constituirea completurilor de 5 si de 2 judecatori prevazute la art. 31 alin. (1) lit. b) si art. 32 din Legea nr. 304/2004, modificata si completata prin Legea nr. 207/2018. Cu referire la abaterea disciplinara prevazuta de art. 99 lit. o), s-a retinut ca, prin refuzul de a implementa dispozitiile de imediata aplicare ale Legii nr.207/2018 anterior mentionate, 40 de cauze de competenta completurilor de 5 judecatori si 11 cauze de competenta completurilor de 2 judecatori nu au fost repartizate aleatoriu unor completuri in compunerea prevazuta de legea in vigoare la data inregistrarii lor”, informeaza Inspectia Judiciara.

Citeste si :  Fotbal : Adrian Mititelu va fi prezent in aceasta seara la Realitatea TV !

Potrivit Inspectiei, actiunea disciplinara a fost inaintata Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la raspunderea Cristinei Tarcea.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.