Seful Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, a fost schimbat din cauza prejudiciilor aduse companiei

0
111

Consiliul de Supraveghere (CS) al Complexului Energetic Oltenia a decis inlocuirea din functie a directorului general al companiei, Sorin Boza, din cauza prejudiciilor aduse companiei si a faptului ca nu a fost selectat in mod legal, a declarat, marti, pentru Agerpres, ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.

“Ieri (luni – n.r.) a fost un Consiliu de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia destul de lung, toata ziua, si s-a discutat raportul pe care l-am trimis, al corpului de control al ministrului Energiei care a ramas definitiv in urma pronuntarii de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie in decembrie si le-am mai trimis si raportul corpului de control al prim-ministrului, care mi-a parvenit din decembrie, facut in 2018, care pana acum nu fusesera trimise CS-ului”, a precizat ministrul. Potrivit lui Popescu, aceste controale au relevat prejudicii de 600 de milioane de lei ca urmare a managementului defectuos. “Trebuiau luate masuri, pentru ca perioada vizata includea actualul Directorat. In raportul corpului de control al prim-ministrului era prevazut ca au fost descoperite nereguli inclusiv in ceea ce priveste modul de selectare a membrilor Directoratului. Pana acum nimeni nu a spus nimic. Ca nu a fost selectat un director general, ci a fost selectat un Directorat si, din randul Directoratului, ales de catre CS un director general, care nu a fost ales din lista scurta, ci din afara listei scurte. Aceasta referitor la domnul Sorin Boza. Toate acestea coroborate, CS probabil a tras concluzia ca este mai bine sa-l schimbe”, a continuat oficialul guvernamental. Ministrul de resort a precizat, in context, ca Sorin Boza, asa cum a fost numit director de catre CS, asa putea fi si schimbat. “Daniel Burlan (cel care l-a inlocuit pe Boza – n.r.) este cel care a venit ultimul in Directorat si care nu a avut nicio treaba cu perioada aceea de control. Acum toata lumea este interimar numit”, a precizat el.

Virgil Popescu a mai spus ca este convins ca producatorul de energie pe carbune va putea plati certificatele de dioxid de carbon aferente anului trecut, care trebuie decontate pana in aprilie. “Avem acel memorandum pe care l-am aprobat in Guvern cu ajutorul de salvare de 1,2 milioane de lei. Am dat drumul in circuitul de avizare a ordonantei care pune in aplicare acel memorandum, cu clauza suspensiva ca intra in vigoare la aprobarea de catre Comisia Europeana a ajutorului de stat si mergem pe ce am stabilit in acel memorandum, ca daca nu returneaza, trece in ajutor de restructurare, cu trecerea pe gaz a unor unitati de la Craiova si Turceni si cu realizarea parcului solar, adica ne tinem de ce prevede memorandumul”, a sustinut Popescu. El s-a declarat optimist ca acest ajutor va fi aprobat de Comisia Europeana si a adaugat ca va merge personal la Bruxelles sa explice faptul ca sistemul energetic al Romaniei nu poate functiona fara Complexul Energetic Oltenia.

Lasa un comentariu aici !

Da o stea articolului !

0 / 3 Privacy Policy

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.