Seism 2018 : Cum s-ar actiona in cazul unui cutremur de 7,5 grade care s-ar produce in Romania

0
77

Seism 2018 : Cum s-ar actiona in cazul unui cutremur de 7,5 grade care s-ar produce in Romania 1SEISM 2018 este cel mai mare exercitiu in caz de cutremur desfasurat in Romania in ultimii 20 de ani. Se va desfasura, in principal, in Bucuresti, dar si in marile centre universitare. specializate. Exercitiul este monitorizat de observatori de la Comisia Europeana, de la structura de specialitate din SUA, de la OMS si de la NATO. De asemenea, este prezenta si foarte multa presa straina.

Raed Arafat a facut mai multe precizari referitoare la exercitiul SEISM 2018. Exercitiul a fost declansat sambata dimineata, la ora 8:37, iar potrivit acestuia, scenariul a presupus un seism de 7,5 grade, care a avut epicentrul in Vrancea si o durata de 57 de secunde. „Unda a fost sud-vest si nord-est. A afectat cel mai mult Bucurestiul. Toate comunicatile au fost intrerupte”, a explicat Arafat.
Printre altele exercitiul vizeaza si modul in care fiecare judet din tara reactioneaza pentru a veni in sprijinul salvatorilor de la Bucuresti. Astfel ca nu mai putin de 200 de angajati ai ISU Dolj au participat la acest exercitiu. Vorbim de 25 de autospeciale, 5 ofiteri, 161 de subofiteri si 6 cadre medicale ale UPU SMURD.

Citeste si :  Viorica Dancila, convocata in Parlament sa dea explicatii despre banii romanilor

In cadrul simularii de cutremur, au fost identificate si consecintele pe care le-ar avea un cutremur cu magnitudinea de 7,5. Astfel, potrivit DSU, seismul a dus la distrugerea si avarierea a numeroase cladiri ale administratiei publice centrale si locale, unitati medicale, cladiri de locuit, obiective sociale precum si a infrastructurii (retele de alimentare cu energie electrica, gaze, statii de tratare si de epurare, sisteme de transport si distributie carburanti, cai de transport rutiere, feroviare).
Citeste si :  Baronii locali au castigat ! PSD taie masiv de la Educatie, Transporturi si Fonduri Europene pentru a le da bani baronilor

„In cadrul exercitiului, Statul Major al Apararii a activat, in cadrul Centrului militar de comanda (nucleu), Grupa de Raspuns in Situatii de Urgenta si a angajat forte si mijloace din Statele Majore ale Categoriilor de Forte ale Armatei, Comandamentele de Sprijin, Serviciul politie militara si Directia Medicala a MApN”, anunta MApN, intr-un comunicat.

Activitatile declansate de fortele din MApN in cadrul scenariului sunt de identificare a pagubelor materiale si a victimelor inregistrate in urma seismului. De asemenea, au fost declansate si actiunile prevazute de procedurile legale in cadrul sistemului national de raspuns la urgente civile, inclusiv cu misiuni de sprijin real al autoritatilor administratiei publice centrale si locale, prin asigurarea transporturilor aeriene de evacuare medicala.

Citeste si :  Deputat PSD, atac la adresa Comisiei Europene

Premierul Viorica Dancila a venit si ea la exercitiul de simulare a seismului, la „sedinta Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta, ca urmare a producerii unui seism major, cu magnitudinea de 7,5 grade pe scara Richter”, anunta IGSU.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.