Sentinta DEFINITIVA dupa o captura de 2,5 tone de cocaina.

0
469
Sentinta DEFINITIVA dupa o captura de 2,5 tone de cocaina.
Sentinta DEFINITIVA dupa o captura de 2,5 tone de cocaina.

Sase persoane acuzate de trafic de droguri, un marocan, un columbian si patru cetateni lituanieni, au fost condamnate, definitiv, de Curtea de Apel Constanta la peste 18 ani de inchisoare fiecare. Potrivit DIICOT, in 2016, acestia au introdus in Romania, prin Portul Constanta, aproximativ 2.500 kilograme cocaina, cu o valoare de piata de 625 milioane euro, drogurile fiind ascunse in containere.

Procurorii spun ca, in perioada aprilie – iunie 2016, acestia au initiat si constituit un grup infractional organizat, in scopul savarsirii de infractiuni de trafic international de droguri de mare risc (efectuarea de transporturi de mari cantitati de cocaina din Columbia in Europa de Vest, cu tranzitarea teritoriului Romaniei) si trafic intern de droguri de mare risc (extragerea, detinerea si manevrarea drogurilor respective, pe teritoriul Romaniei, in vederea transportarii ulterioare a acestora in tari din Europa de Vest).

Drogurile gasite in Portul Constanta urmau a ajunge in Europa de Vest.

Astfel, Curtea de Apel Constanta a dispus condamnarea urmatoarelor persoane:

KAABOUNI MIMOUN, la pedeapsa de 19 (nouasprezece) ani si 4(patru) luni inchisoare, pentru savarsirea infractiunilor de initiere, constituire si sprijinire a unui grup infractional organizat,prev.de art.367 alin.(1),(2)Cod si trafic international de droguri de mare risc, in forma continuata,prev.de art.3 alin.(1),(2 ) din Legea nr.143/2000 privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri ,cu aplicarea art.35 alin.(1) Cod penal.

NARVAEZ RAMON DIEGO, la pedeapsa de 19 (nouasprezece) ani si 5(cinci) luni inchisoare, pentru savarsirea infractiunilor de initiere, constituire si sprijinire a unui grup infractional organizat,prev.de art. 367alin.(1),(2) Cod penal si trafic international de droguri de mare risc, in forma continuata, prev. de art. 3 alin. (1), (2) din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri , cu aplicarea art. 35 alin. (1)Cod penal.

MIKAILIONIS NERIJUS, la pedeapsa de 18 (optsprezece)ani si 6(sase)luni inchisoare, pentru savarsirea infractiunilor de aderare si sprijinire a unui grup infractional organizat, prev.de art. 367alin.(1),(2) Cod penal si complicitate la infractiunea de trafic international de droguri de mare risc, in forma continuata , prev. de art.48 alin.(1) Cod penal raportat la art. 3 alin. (1), (2) din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri, cu aplicarea art. 35 alin. (1)Cod penal.

LAURINCIKAS AUDRIUS, la pedeapsa de 18 (optsprezece)ani si 5(cinci)luni inchisoare, pentru savarsirea infractiunilor de aderare si sprijinire a unui grup infractional organizat,prev.de art. 367alin.(1),(2) Cod penal si complicitate la infractiunea de trafic international de droguri de mare risc, in forma continuata, prev. de art.48 alin.(1) Cod penal raportat la art. 3 alin. (1), (2) din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri , cu aplicarea art. 35 alin. (1)Cod penal.

GAIDAMAVICIUS VYGANTAS, la pedeapsa de 18 (optsprezece)ani si 5(cinci)luni inchisoare, pentru savarsirea infractiunilor de aderare si sprijinire a unui grup infractional organizat,prev.de art. 367alin.(1),(2) Cod penal si complicitate la infractiunea de trafic international de droguri de mare risc, in forma continuata , prev. de art.48 alin.(1) Cod penal raportat la art. 3 alin. (1), (2) din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri , cu aplicarea art. 35 alin. (1)Cod penal.

MICEIKA TADAS, la pedeapsa de 18 (optsprezece)ani si 6 (sase) luni inchisoare, pentru savarsirea infractiunilor de aderare si sprijinire a unui grup infractional organizat,prev.de art. 367alin.(1),(2) Cod penal si complicitate la infractiunea de trafic international de droguri de mare risc, in forma continuata , prev. de art.48 alin.(1) Cod penal raportat la art. 3 alin. (1), (2) din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri, cu aplicarea art. 35 alin. (1)Cod penal.

Visits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.