Sentinta DEFINITIVA dupa o captura de 2,5 tone de cocaina.
Sentinta DEFINITIVA dupa o captura de 2,5 tone de cocaina.

Sase persoane acuzate de trafic de droguri, un marocan, un columbian si patru cetateni lituanieni, au fost condamnate, definitiv, de Curtea de Apel Constanta la peste 18 ani de inchisoare fiecare. Potrivit DIICOT, in 2016, acestia au introdus in Romania, prin Portul Constanta, aproximativ 2.500 kilograme cocaina, cu o valoare de piata de 625 milioane euro, drogurile fiind ascunse in containere.

Procurorii spun ca, in perioada aprilie – iunie 2016, acestia au initiat si constituit un grup infractional organizat, in scopul savarsirii de infractiuni de trafic international de droguri de mare risc (efectuarea de transporturi de mari cantitati de cocaina din Columbia in Europa de Vest, cu tranzitarea teritoriului Romaniei) si trafic intern de droguri de mare risc (extragerea, detinerea si manevrarea drogurilor respective, pe teritoriul Romaniei, in vederea transportarii ulterioare a acestora in tari din Europa de Vest).

Drogurile gasite in Portul Constanta urmau a ajunge in Europa de Vest.

Astfel, Curtea de Apel Constanta a dispus condamnarea urmatoarelor persoane:

KAABOUNI MIMOUN, la pedeapsa de 19 (nouasprezece) ani si 4(patru) luni inchisoare, pentru savarsirea infractiunilor de initiere, constituire si sprijinire a unui grup infractional organizat,prev.de art.367 alin.(1),(2)Cod si trafic international de droguri de mare risc, in forma continuata,prev.de art.3 alin.(1),(2 ) din Legea nr.143/2000 privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri ,cu aplicarea art.35 alin.(1) Cod penal.

Citeste si :  Executor judecatoresc ,la a doua condamnare

NARVAEZ RAMON DIEGO, la pedeapsa de 19 (nouasprezece) ani si 5(cinci) luni inchisoare, pentru savarsirea infractiunilor de initiere, constituire si sprijinire a unui grup infractional organizat,prev.de art. 367alin.(1),(2) Cod penal si trafic international de droguri de mare risc, in forma continuata, prev. de art. 3 alin. (1), (2) din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri , cu aplicarea art. 35 alin. (1)Cod penal.

MIKAILIONIS NERIJUS, la pedeapsa de 18 (optsprezece)ani si 6(sase)luni inchisoare, pentru savarsirea infractiunilor de aderare si sprijinire a unui grup infractional organizat, prev.de art. 367alin.(1),(2) Cod penal si complicitate la infractiunea de trafic international de droguri de mare risc, in forma continuata , prev. de art.48 alin.(1) Cod penal raportat la art. 3 alin. (1), (2) din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri, cu aplicarea art. 35 alin. (1)Cod penal.

Citeste si :  Fiii faimosului sef al cartelului drogurilor din Mexic, El Chapo, au fost inculpati

LAURINCIKAS AUDRIUS, la pedeapsa de 18 (optsprezece)ani si 5(cinci)luni inchisoare, pentru savarsirea infractiunilor de aderare si sprijinire a unui grup infractional organizat,prev.de art. 367alin.(1),(2) Cod penal si complicitate la infractiunea de trafic international de droguri de mare risc, in forma continuata, prev. de art.48 alin.(1) Cod penal raportat la art. 3 alin. (1), (2) din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri , cu aplicarea art. 35 alin. (1)Cod penal.

GAIDAMAVICIUS VYGANTAS, la pedeapsa de 18 (optsprezece)ani si 5(cinci)luni inchisoare, pentru savarsirea infractiunilor de aderare si sprijinire a unui grup infractional organizat,prev.de art. 367alin.(1),(2) Cod penal si complicitate la infractiunea de trafic international de droguri de mare risc, in forma continuata , prev. de art.48 alin.(1) Cod penal raportat la art. 3 alin. (1), (2) din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri , cu aplicarea art. 35 alin. (1)Cod penal.

Citeste si :  Pseudo-medic roman, arestat pentru 17 violuri

MICEIKA TADAS, la pedeapsa de 18 (optsprezece)ani si 6 (sase) luni inchisoare, pentru savarsirea infractiunilor de aderare si sprijinire a unui grup infractional organizat,prev.de art. 367alin.(1),(2) Cod penal si complicitate la infractiunea de trafic international de droguri de mare risc, in forma continuata , prev. de art.48 alin.(1) Cod penal raportat la art. 3 alin. (1), (2) din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri, cu aplicarea art. 35 alin. (1)Cod penal.

Lasa un comentariu aici !
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.