Doar cateva zile mai stau in calea noasta spre a intampina toamna… Stim cu totii ca toamna pe langa spectacolul naturii pe care ni-l reda, aduce cu sine si o serie de probleme cum ar fi slabirea imunitatii din cauza discrepantelor de temperatura.
Astfel, va propunem cateva remedii care va pot feri de eventualele probleme de sanatate si va ajuta sa va bucurati din plin de armonia naturii.
-Introduceti fasolea in dieta dumneavoastra
Adaugati 3 cesti de fasole boabe in dieta dumneavoastra,
in fiecare saptamana. Pe langa faptul ca este un aliment delicios, fasolea poate adauga savoare si textura placuta, atat supelor, cat si mancarurilor pe care le puteti lua in caserola. Suna bine, nu ?
– Consumati lamai si limonada.
Lamaile sunt fructul ideal pentru restabilirea echilibrului acid – alcalin. Consumarea de limonada sau adaugarea de suc de lamaie in ceai, salata sau alte feluri de mancare ajuta la imbunatatirea echilibrului intern al organismului.
– Odihniti-va suficient.
Pentru a-si putea indeplini activitatile zilnice, adultii au nevoie de 6-10 ore de somn pe noapte.
Specialistii au corelat somnul cu balanta nivelului hormonal (hormonii de crestere/hormonii de stres etc.), mentinerea unei greutati optime, gandirea lucida, imbunatatirea starii de spirit si sanatatea pielii.
– Consumati portii mari de fructe si vegetale.
Fructele si vegetalele au la baza nenumarate vitamine, minerale, fibre, enzime si antioxidanti.
Multe dintre vitamine, incluzand vitamina C, au efect antioxidant si protejeaza celulele , inclusiv pe cele ale sistemului imunitar si de degradarile provocate de toxine.
Va punem la dispozitie mai jos o serie de alimente care sunt un ajutor de nadejde in vederea unei sanatatii optime:
-Dovlecei: bogati in caroten si carotenoizi – lupta impotriva bolilor de inima;
– Cartofi dulci: fibre si potasiu – scad tensiunea arteriala;
– Sfecla: acid folic, fibre, vitamina C si fier – previne cancerul de colon;
– Ciuperci: seleniu si antioxidanti – protejeaza impotriva agentilor poluanti din mediu;
– Ceapa: vitamina C si fibre – scade riscul de cancer ovarian;
– Nap si sfecla: antioxidanti si vitamina K – sprijina functia de coagulare a sangelui;
– Afine: proantocianidina – previn afectiunile gingiilor si aduc beneficii tractului urinar;
– Nuci: acizi Omega-3 – reduc riscul de boli cardiovasculare;
De astfel, regasim si o serie de fructe care ne vin in ajutor de fiecare data :
– Pere: fibre, vitamina A, B1, B2, C, E, acid folic, antioxidanti – previn cancerul, au efect diuretic si laxativ, scad nivelul de colesterol din sange si previn hipertensiunea;
– Mere: flavonoizi, polifenol, antioxidanti, acid malic – previn afectiunile digestive, scad nivelul colesterolului si reduc bolile de piele;
– Struguri: flavonoide, vitamina A, B, C, calciu, fosfor – previn constipatia, guta, reumatismul, bolile de piele si afectiunile ficatului;
– Gutui: vitamina A, fibre si fier – reduc riscul de cancer, efect tonic, antiseptic, analeptic, astringent si diuretic;
– Clementine: vitamina C, fibre, aid folic, potasiu – ajuta la scaderea in greutate, imbunatatirea vederii, reducerea stresului;
– Macese: vitamina C, E, A, D, antioxidanti – reduc simptomele osteoartritei, artritei reumatoide, bolii Crohn;
– Castane: vitamina D, riboflavina, calciu, fosfor, fier – sursa de energie, reduc febra, calmeaza durerile reumatice.
Views: 0