SHAKESPEARE SI MUZICA : Concert ”Romeo si Julieta” in Parcul Romanescu

0
134
SHAKESPEARE SI MUZICA : Concert ”Romeo si Julieta” in Parcul Romanescu
SHAKESPEARE SI MUZICA : Concert ”Romeo si Julieta” in Parcul Romanescu

SAMBATA, 28 APRILIE 2018, ORA 18:00

Teatrul de Vara – Parcul Nicolae Romanescu

FESTIVALUL INTERNATIONAL SHAKESPEARE – EDITIA A XI-A

Shakespeare&muzica

ROMEO SI JULIETA

in viziunea marilor compozitori BERLIOZ, CEAIKOVSKI, PROKOFIEV

ORCHESTRA SIMFONICA A FILARMONICII „OLTENIA”

DIRIJOR: FRANÇOIS-ROBERT GIROLAMI (FRANTA)

Intrarea libera

SHAKESPEARE SI MUZICA : Concert ”Romeo si Julieta” in Parcul Romanescu
SHAKESPEARE SI MUZICA : Concert ”Romeo si Julieta” in Parcul Romanescu

Filarmonica „Oltenia” Craiova prezinta, in cadrul Festivalului International Shakespeare – editia a XI-a, concertul „Romeo si Julieta”, cu un repertoriu inspirat din capodopera omonima a marelui dramaturg englez, William Shakespeare. Compozitori ilustri – Berlioz, Ceaikovski, Prokofiev – au transpus muzical tulburatoarea poveste de iubire a celor doi tineri din Verona. Publicul va avea ocazia sa asculte fragmente din aceste lucrari in interpretarea Orchestrei Simfonice a Filarmonicii oltene, sub bagheta dirijorala a maestrului François-Robert Girolami (Franta). Evenimentul are loc sambata, 28 aprilie, ora 18:00, la Teatrul de Vara din Parcul „Nicolae Romanescu”, accesul fiind liber!

Citeste si :  Program de concerte Saptamana 7-13 mai 2018 la Filarmonica "Oltenia" Craiova

Dirijorul serii, François-Robert Girolami, este un reputat muzician, cu o vasta deschidere repertoriala, atat pentru domeniul artei lirice, cat si pentru creatia simfonica. Distins pedagog, preocupat in egala masura de cariera didactica, la Paris detine actualmente statutul de director al unei institutii de invatamant muzical superior. Pe scena Teatro alla Scala, cu ocazia expozitiei franceze organizate de Muzeul de Istorie, i s-a oferit in dar un exemplar al manuscrisului Requiem-ului de Puccini, incredintandu-i-se misiunea de a restaura partitura.

Citeste si :  Klaus Iohannis : Ne asteptam la un nivel mai mare de integrare in invatamantul superior si in cercetare

François-Robert Girolami a compus muzica pentru Radio France si a realizat inregistrari pentru televiziuni din Franta, Olanda, Germania, Spania si Rusia. De asemenea, a compus muzica de film, lucrari simfonice si oratorii. Incepand din anul 1981 este invitat frecvent sa dirijeze concerte in Romania – la Filarmonica din Sibiu, unde detine in prezent statutul onorific de director artistic asociat. Continuand pe parcusul anilor ’90 o fructuoasa colaborare cu diferite orchestre filarmonice din Romania – inclusiv cu Orchestra Simfonica a Filarmonicii “Oltenia” -, a organizat turnee de concerte in Corsica.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.