Siegfried Muresan, catre candidatul la postul de presedinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen: Va solicit sa obtineti aderarea Romaniei la spatiul Schengen

0
107
Siegfried Muresan, catre candidatul la postul de presedinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen: Va solicit sa obtineti aderarea Romaniei la spatiul Schengen
Siegfried Muresan, catre candidatul la postul de presedinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen: Va solicit sa obtineti aderarea Romaniei la spatiul Schengen

Deputatul european Siegfried Muresan (PPE / PNL), vicepresedintele Grupului PPE din Parlamentul European, i-a solicitat astazi candidatei la functia de presedinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, sa foloseasca toate instrumentele pe care le are la dispozitie pentru a obtine aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen.

„Ca europarlamentar roman, vreau sa va spun un singur cuvant: Schengen. Bulgaria si Romania indeplinesc conditiile de aderare la zona Schengen inca din 2011. Noi, Parlamentul European, am solicitat aderarea de mai multe ori. Va solicit sa va alaturati Parlamentului si, impreuna cu noi, sa folositi instrumentele pe care le aveti la dispozitie pentru a obtine aderarea Bulgariei si Romaniei la Spatiul Schengen. Aceasta este tema pe care cetatenii din Bulgaria si Romania au cele mai multe asteptari de la Uniunea Europeana. Aderarea Romaniei si Bulgariei va intari securitatea spatiului Schengen, nu o va slabi”, a declarat deputatul european Siegfried Muresan astazi, in plenul Parlamentului European, la dezbaterea cu candidatul pentru postul de presedinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„Vreau sa va felicit pentru ca ati gasit echilibrul potrivit la temele privind combaterea schimbarilor de clima, politicile energetice si protectia mediului.

Citeste si :  Nicolae Giugea , deputat PNL : Politica agricola si de industrie alimentara a actualului guvern este dezastruoasa!

Trebuie sa facem mai mult in acest domeniu, trebuie sa ne imbunatatim eficienta energetica, trebuie sa reducem emisiile de dioxid de carbon si trebuie sa facem toate acestea intr-un mod responsabil, prin masurarea impactului economic, social si de mediu pe care il au masurile pe care le luam, prin a fi alaturi de oamenii si de regiunile care sunt afectate si prin consolidarea competitivitatii economiei noastre. Dumneavoastra propuneti o abordare ambitioasa si realista. Cred ca este cea corecta si o sustin”, a adaugat eurodeputatul Siegfried Muresan.

„Dumneavoastra propuneti un instrument de convergenta pentru zona euro. Este un instrument necesar, dar rugamintea mea pentru dumneavoastra este sa deschideti acest instrument si pentru statele care inca nu sunt in zona euro, dar care se pregatesc sa adere (cum este si cazul Romaniei – n.n). Trebuie sa permiteti tarilor care vor sa adere la zona euro sa contribuie la acest instrument, sa beneficieze de acesta si sa devina parte la procesul de luare a deciziilor. Aceasta va facilita aderarea tarilor la zona euro, va consolida economia europeana si, de asemenea, va imbunatati unitatea in toata Uniunea Europeana”, a mai spus Siegfried Muresan.

Citeste si :  Ionut Stroe: Vom armoniza Programul PNL cu materialul publicat de Dacian Cioloş

Dezbaterea de astazi din plenul Parlamentului European cu candidatul Ursula von der Leyen a avut loc inainte de votul Parlamentului privind alegerea viitorului presedinte al Comisiei Europene, programat pentru aceasta seara, la ora 18.00, ora Frantei (ora 19.00, ora Romaniei).

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.