Siegfried Muresan este noul presedinte al delegatiei Parlamentului European cu Republica Moldova

0
111

Deputatul european Siegfried Muresan (PPE / PNL) a fost ales astazi presedintele Delegatiei Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE – Moldova.

„Prin alegerea mea in pozitia de presedinte al delegatiei, Republica Moldova castiga un prieten si un aliat intr-o pozitie-cheie la nivelul institutiilor europene.

Prioritatea mea zero pe durata mandatului meu de presedinte al delegatiei va fi apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeana. Voi spune tuturor factorilor de decizie din Parlamentul European, din Comisia Europeana si din statele membre ale Uniunii Europene ca sprijinirea Republicii Moldova este in interesul fundamental al Uniunii. Republica Moldova este un stat in imediata vecinatate a Uniunii Europene si imbunatatind siguranta, prosperitatea, stabilitatea in Republica Moldova contribuim direct la siguranta in interiorul UE.

Avem in momentul de fata o oportunitate unica in relatiile dintre Republica Moldova si Uniunea Europeana prin alegerea unui guvern proeuropean si reformator la Chisinau. Maia Sandu este cel mai proeuropean si cel mai reformator prim-ministru pe care l-a avut Republica Moldova in ultimii 30 de ani. Vom ajuta Republica Moldova pe calea reformelor pe care acest Guvern isi propune sa le indeplineasca”, a declarat deputatul european Siegfried Muresan dupa votul membrilor delegatiei.

Citeste si :  PNL a dat startul campaniei pentru prezidentiale, la Craiova

„Voi merge in curand si de oricate ori este nevoie in Republica Moldova pentru a spune cetatenilor care sunt avantajele apropierii de Uniunea Europeana. Vreau ca si romanii de pe stanga Prutului, la fel ca romanii de pe dreapta Prutului, sa poata trai in siguranta si stabilitate, sa aiba o perspectiva de prosperitate la ei acasa”, a adaugat Siegfried Muresan.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.