Silviu Cosmin Bosoanca, liderul OTPMP Dolj a initiat un memoriu adresat Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale

0
248

Organizația de Tineret a Partidului Mișcarea Populară Dolj a transmis în cursul zilei de astăzi către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) o propunere privind investițiile în susținerea și promovarea sectorului legumicol. 

Una din cele mai importante datorii ale guvernului actual este aceea de a veni cu o soluție concrete pentru economia țării, în concordanță cu art. 135 din Constituția României. Acesta prevede că avem o economie de piaţă, bazată pe libera iniţiativă şi concurenţă, iar alin. (2), lit. d), f) și g) statuează că statul trebuie să asigure: exploatarea resurselor naturale, în concordanţă cu interesul naţional, crearea condiţiilor necesare pentru creşterea calităţii vieţii, dar și aplicarea politicilor de dezvoltare regională în concordanţă cu obiectivele Uniunii Europene.

Ținând seama de situația actuală, cauzată de pandemia de COVID-19, tineretul popular al județului Dolj, vine cu o soluție concretă care să fie implementată în agricultură: susţinerea fermierilor mici din sectorul legumicol prin finanţarea cooperativelor agricole.

Citeste si :  Plenul Parlamentului se reuneste pentru investirea cabinetului Orban

Printre măsurile pe care le consideră necesare, se regăsesc:

  • Măsuri ce vizează subvenţiile acordate prin APIA: dublarea schemei unice de plată pe suprafaţă pentru culturile de legume proaspete, pepeni şi căpşuni; dar și menţinerea plafonului pentru sprijinul cuplat la sere şi solarii la valoarea aferentă anului 2019 (7500 euro)/ha
  • Măsuri ce vizeaza asigurarea culturilor din sectorul legumicol: crearea unei măsuri de sprijin financiar prin asigurarea de garanţii din partea MADR, către banci
  • Măsuri ce vizează ajutoarele financiare nerambursabile din fonduri europene prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală: înfiinţarea unei măsuri de finanţare a sectorului legumicol sau alocarea unui buget distinct faţă de cultura mare, pentru noul program financiar 2021 – 2027
  • Măsuri legislative de organizare şi funcţionare: identificarea unor soluţii de natură legislativă în scopul susţinerii legumicultorilor în ceea ce priveşte comercializarea produselor pe piaţă și organizarea cooperativelor şi implicit asigurarea de consultanţă tehnică către fermieri să intre în atribuţiile camerei agricole a fiecărui judeţ.
Citeste si :  Universitatea Craiova dezmite "lista de transferuri" ...

Suntem de părere că, în ciuda existenței unor regulamente la nivelul APIA și AFIR, și a unui calendar pentru acordarea unui ajutor financiar în vederea dezvoltării sectorului legumicol, ar trebui acționat mai rapid și mai eficient în vederea implementării unor soluții viabile pentru economia României, a declarat ing. Silviu – Cosmin Bosoancă, Președinte OT PMP Dolj.

De asemenea, tinerii populari consideră că investiţiile din fonduri nerambursabile în activitatea de producţie, depozitare şi comercializare, ar ajuta fermierii mici şi mijlocii să se dezvolte mai bine.

Citeste si :  ALDE Dolj: MEDICII DE FAMILIE AU TOATA SUSȚINEREA NOASTRA

Personal, privesc cu multă seriozitate această dezbatere și susțin modificările propuse datorită premiselor justificate. Vă asigur că mă voi pregăti continuu pentru a reprezenta interesele județului, a completat ing. Silviu–Cosmin Bosoancă, Președinte OT PMP Dolj.

Silviu Cosmin Bosoanca liderul OTPMP Dolj a initiat un memoriu adresat Ministerului Agriculturii si Dezvolt… by Bogdan Ciurezu on Scribd

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.