Sistemul medical nu face fata ! ATI-ul este plin până la refuz .. O gravidă suspectă Covid, în ultimul trimestru de sarcină, a decedat la UPU Craiova.

0
36

În această dimineaţă, o femeie însărcinată, în vârstă de 36 de ani, a murit în Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean Craiova, unde a ajuns cu febră și dificultăți de respirație. 

Femeia   a fost adusă din Băilești, noaptea trecută, la Spitalul “Filantropia”, dar a fost trimisă  la Spitalul Clinic Județean de Urgenţă Craiova. Pentru că avea febră și respira greu, femeii i s-a făcut testul pentru Covid și a fost dusă în izolator în așteptarea rezultatului. Din nefericire,  gravida a intrat în stop cardiorespirator și, în ciuda eforturilor medicale, nici ea și nici copilul nu au mai putut fi salvați. La SCJU Craiova a fost demarată o anchetă în acest sens, pentru a fi stabilite împrejurările în care a avut loc tragedia.

Citeste si :  Echipamentul unui medic craiovean de la Urgente: viziera de imprumut, picioarele invelite cu saci de gunoi lipiti cu scotch

Directorul medical spune că situația este foarte dificilă, pentru că spitalul județean este covârșit de cazurile grave:

„Terapia intensivă a spitalului nostru e singura care asigură îngrijirea pacienților critici Covid și non-Covid din tot județul. Niciunul din spitalele suport Covid nu îngrijește pacienți Covid-19 de terapie intensivă în afară de Spitalul de Boli Infecțioase. În acest moment, spitalul nostru duce greul pacienților critici de terapie intensivă. De multe ori, pacienții critici ajunși la SJU ajung să fie îngrijiți de urgentiști, întrucât locurile din terapie intensivă sunt pline până la refuz și peste. În acest moment avem pacienți peste numărul de locuri disponibile în secția de terapie intensivă. Avem pacienți suspecți și pozitivi în UPU, care așteaptă un loc în terapie intensivă”.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.