Situatie epidemiologica Dolj : 3.316 de persoane izolate la domiciliu, 369 de persoane aflate in carantina si 22 persoane au iesit din carantina.

1
204

Astăzi 25.03.2020, ora 9.00, situația epidemiologică a județului Dolj se prezintă astfel: 3.316 de persoane sunt izolate voluntar la domiciliu, 369 de persoane se află în carantină, 22 persoane au ieșit din carantină, iar alte 720 au ieșit din izolare voluntară la domiciliu.

Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării de către virusul COVID-19.

 

Forţele de ordine au continuat să acţioneze integrat, în echipaje mixte alcătuite din poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali, pentru impunerea normelor legale, instituite pe perioada stării de urgenţă.

Astfel, în cursul zilei de ieri, 24 martie, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 2.300 de persoane și 164 de societăți comerciale au fost controlate din perspectiva respectării interdicţiilor instituite.

Citeste si :  Bilant Covid-19 : Autoritatile au anuntat un nou bilant al infectiilor cu COVID-19: 9.242 de cazuri.

De asemenea, poliţiştii de la Economic din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au verificat felul în care agenții economici, a căror activitate este permisă în continuare, desfăşoară actele de comerţ, scopul fiind descurajarea apariţiei unor practici comerciale ilicite.  

Pentru abaterile constatate, oamenii legii au aplicat peste 90 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 230.000 de lei.

Ca măsuri complementare, pe linie economică au fost confiscate sume de bani şi produse alimentare, valoarea totală fiind estimată la suma de 10.000 de lei. 

De asemenea, 3 persoane au fost introduse în carantina, întrucât acestea nu ar fi respectat măsura izolării la domiciliu.

 

Citeste si :  Situatie epidemiologica Dolj : 551 de persoane izolate la domiciliu, 149 de persoane aflate in carantina si nici un caz nou de infectare cu coronavirus

Vă reamintim faptul că: 

Circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în afara locuinței/gospodăriei, este permisă numai în intervalul orar 11.00 – 13.00, strict pentru următoarele motive:

  1. a) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice;
  2. b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
  3. c) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea unui minor, asistența altor persoane vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, ori în cazul decesului unui membru de familie;
  4. d) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități fizice colective), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice.
Citeste si :  Situația epidemiologică a județului Dolj : 134 cazuri de COVID-19.

 

Circulația persoanelor are au împlinit vârsta de 65 ani, în exteriorul locuinței/ gospodăriei, este permisă și în afara intervalului orar 11.00 – 13.00, dacă aceasta se face în interes profesional ori pentru realizarea de activități agricole.

Prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca, face un apel către toți cetățenii județului Dolj să limiteze deplasările, să respecte normele de igienă, să intre în contact cu cât mai puține persoane și să respecte prevederile legale. 

 

Instituția Prefectului – Județul  Dolj

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.