Situatie epidemiologica Dolj : 499 de persoane izolate la domiciliu, 149 de persoane aflate in carantina si nici un caz nou de infectare cu coronavirus

0
402

Numarul cazurilor de persoane izolate la domiciliu se mentine aproape de 500 iar al celor aflate in carantina au crescut cu 7 si a ajuns la 149 .

Potrivit informarii Prefecturii Dolj, duminica dimineata, pana la ora 8.00, niciun alt caz de infectare cu noul virus nu a mai fost raportat in judetul Dolj.

„Astazi, 15.03.2020 ora 8.00, situatia epidemiologica a judetului Dolj se prezinta astfel: 499 de persoane sunt izolate voluntar la domiciliu, 149 de persoane se afla in carantina iar 3 persoane din judetul Dolj confirmate cu coronavirus sunt internate la Spitalul Clinic de Boli lnfectioase si Pneumoftiziologie „Victor Babes” Craiova. Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sanatoase si nu prezinta simptomatologie specifica afectarii de catre virusul COVID-19”, informeaza Prefectura Dolj.

Presedintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgenta incepand de luni, dar acest lucru inseamna un ajutor pentru comunitate.

Avand in vedere enuntarea in spatiul public/mediul online a posibilelor masuri care pot fi luate in cadrul starii de urgenta, fara a se mentiona faptul ca NU toate aceste masuri sunt luate in mod obligatoriu, mentionam faptul ca vor fi avute in vedere DOAR acele masuri necesare in combaterea raspandirii noului coronavirus (COVID-19).

VA RUGAM SA VA INFORMATI DOAR DIN SURSE OFICIALE

❗️Ce este starea de urgenta! ❗️

ℹ️ Potrivit Constitutiei, presedintele Romaniei instituie starea de urgenta in intreaga tara ori in unele unitati administrativ-teritoriale si solicita Parlamentului incuviintarea masurii adoptate, in cel mult 5 zile de la luarea acesteia.
ℹ️ Pe durata starii de urgenta, gestionarea masurilor dispuse revine Sistemului National de Management al Situatiilor de Urgenta, sub conducerea nemijlocita a ministrului administratiei si internelor si in coordonarea prim-ministrului.

➡️ Pe timpul starii de urgenta, autoritatile militare si civile au dreptul, potrivit legislatiei in vigoare:
➡️ Sa limiteze sau sa interzica circulatia vehiculelor sau a persoanelor in anumite zone ori intre anumite ore si sa elibereze, in cazuri justificate, permise de libera circulatie;
➡️ Sa efectueze perchezitii oriunde si oricand este nevoie;
➡️ Sa efectueze razii;
➡️ Sa exercite in mod exclusiv dreptul de a autoriza desfasurarea adunarilor publice, a manifestatiilor sau marsurilor;
➡️ Sa efectueze controale asupra unor persoane sau locuri, cand acestea se impun;
➡️ Sa dispuna inchiderea temporara a unor statii de distribuire a carburantilor, a unor restaurante, cafenele, cluburi, cazinouri, sedii ale asociatiilor si ale altor localuri publice;
➡️ Sa dispuna rationalizarea alimentelor si a altor produse de stricta necesitate;
➡️ Sa interzica circulatia rutiera, feroviara, maritima, fluviala si aeriana pe diferite rute;
➡️ Sa inchida frontiera de stat, in intregime sau in zona in care a fost instituita starea de urgenta, intensificarea controlului la punctele de trecere a frontierei care raman deschise, precum si supravegherea frontierei pe toata lungimea sa.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.