Sorin Manda, director Aeroport Internațional Craiova: Ne dorim să le oferim șansa oltenilor să călătorească spre cât mai multe destinații noi

1
2667

Aeroportul International din Craiova reprezintă o necesitate pentru dezvoltarea economică, turistică și regională a zonei Olteniei din România.

Cifrele vorbesc singure în ceea ce privește traficul de pe Aeroportul Internațional “George Constantinescu” din Craiova, unde, până în acest moment, lunar, am depășit numărul de pasageri în comparație cu anul de referință 2019,spune managerul Sorin Manda.

Operatorul Wizz Air a anuntat că anulează mai multe zboruri din toată reţeaua sa, inclusiv din România, începând cu luna septembrie, in acest context Sorin Manda a explicat situatia in care se afla Aeroportul International Craiova cu privire la aceasta problema dar si in ce stadiu se afla proiectele aflate in executie ..

Jurnal de Craiova : Domnule director, aveți cel mai mare proiect din istoria Aeroportului Internațional Craiova. În câteva cuvinte, cum vedeți evoluția acestui proiect de la primele etape și până acum?

Sorin Manda, director Aeroport Internațional Craiova: A fost o perioada plină de provocări, dar și de muncă neîntreruptă, timp în care toate părțile implicate au lucrat constant pentru respectarea planului inițial. Am evoluat de la faza incipientă a unui șantier și până la stadiul în care ne aflăm astăzi, când se montează primii stâlpi prefabricați deasupra parterului. Deși am întâmpinat o serie de dificultăți, care nu țin de echipa noastră, cum ar fi condițiile meteorologice nefavorabile, antreprenorul a promis că va reduce decalajul față de graficul inițial al lucrărilor. Este un proiect major, de interes regional și interregional, unde toate părțile implicate își canalizează resursele pentru finalizarea lui cât mai rapid.

Jurnal de Craiova : Aeroportul Internațional Craiova are o evoluție foarte dinamică. Cum se văd din postura dumneavoastră aceste cifre?

Sorin Manda, director Aeroport Internațional Craiova: Mă bucur să fiu parte din această etapă prin care trece aviația la nivel mondial, post-pandemie, când se înregistrează o creștere majoră a călătoriilor, creștere care vine deopotrivă cu o responsabilitate majoră și provocări pe măsură. Așa cum bine ați subliniat, cifrele vorbesc singure în ceea ce privește traficul de pe Aeroportul Internațional “George Constantinescu” din Craiova, unde, până în acest moment, lunar, am depășit numărul de pasageri în comparație cu anul de referință 2019. Iar luna iulie a fost cea mai bună din istoria aeroportului nostru, cu un record de 65196 pasageri.

Jurnal de Craiova : Operatorul WizzAir a anunțat că unele curse din septembrie se vor anula din cauza verificărilor la aeronave. În ceea ce privește Aeroportul Internațional Craiova sunt posibile anulări?

Sorin Manda, director Aeroport Internațional Craiova: Așa cum bine știți, compania WizzAir operează în prezent pe Aeroportul Internațional Craiova cu 2 aeronave de tip Airbus 320. Până în acest moment, operatorul nu a transmis niciun document sau comunicat oficial prin care să transmită anularea anumitor zboruri aferente programului din luna septembrie.

Jurnal de Craiova : În acest moment ne puteți spune ce curse se vor mută pe Aeroportul Internațional Henri Coandă în perioada 16-25 Octombrie?
Sorin Manda, director Aeroport Internațional Craiova: Acestea sunt cursele care se vor muta pe Aeroportul Internațional Henri Coandă:

• Craiova – Charleroi: patru zboruri dus-întors;

• Craiova – Paris BVA: patru zboruri dus-întors;

• Craiova – Koln: patru zboruri dus-întors;

• Craiova – Bologna: șase zboruri dus-întors;

• Craiova – Bergamo: nouă zboruri dus-întors;

• Craiova – Roma FCO: șapte zboruri dus-întors;

• Craiova – Barcelona: patru zboruri dus-întors;

• Craiova – Madrid: șase zboruri dus-întors;

• Craiova – Birmingham: șase zboruri dus-întors;

• Craiova – Londra LTN: 13 zboruri dus-întors.

Jurnal de Craiova : Lucrați pe toate planurile. Curse noi dar și în privința aeroportului. Care sunt planurile pe termen scurt și mediu?

Sorin Manda, director Aeroport Internațional Craiova: În acest moment, pe lângă proiectul major de extindere, se mai află în desfășurare încă două proiecte importante. Creșterea gradului de siguranță a Aeroportului Internațional Craiova se referă la achiziționarea de echipamente specifice, în cadrul căruia până în luna noiembrie se vor livra 14 echipamente, care vor îmbunătăți și asigura operațiunile la sol în cadrul Aeroportului Internațional Craiova la standarde internaționale. Al doilea proiect major este Securizarea completă (outdoor/indoor) a Aeroportului Internațional Craiova, aflat deja la 98% din stadiul de implementare, care are că scop îmbunătățirea securității aeroportuare.

Pe termen scurt, vom finaliza cele două proiecte menționate anterior și vom urmări îndeaproape finalizarea la termen a extinderii și modernizării Aeroportului Internațional Craiova. De asemenea, ne dorim să le oferim șansa oltenilor să călătorească spre cât mai multe destinații noi, fapt pentru care ne aflăm în discuții avansate cu mai mulți operatori aerieni care își doresc să suplinească această cerere majoră.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 COMENTARIU

  1. Aeroportul Craiova s-a inchis ermetic impotriva tuturor aeronavelor ce ar fi aterizat, venite din tara si/sau din străinătate, intre 7 Iunie si 7 Septembrie, in toate zilele saptamanilor cu excepția zilelor de weekend, personalul responsabil cu operațiunile desfășurate la sol argumentând ca, citez : „sunt foarte ocupați cu cursele charter si nu au chef sa gestioneze si aeronave mici”. Le reamintesc ca aeroporturile sunt peste tot în lume deschise și aeronavelor de mici dimensiuni, aeronave cu care deseori circula oamenii de afaceri. Sa înțelegem ca orașul Craiova și județul Dolj nu mai are nevoie de investiții străine, de locuri de munca noi, și asa mai departe? Autoritățile în măsura se auto-sesizeaza??

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.