Sorina Pintea a revenit ca directoare a Spitalului Judetean Baia Mare cu acceptul PSD

0
322

Fostul ministru al Sanatatii, Sorina Pintea, in prezent sub control judiciar pentru luare de mita, si-a retras demisia din functia de manager al Spitalului Judetean de Urgenta Baia Mare, inregistrata in 5 martie, si a anuntat ca este in concediu medical. Ca atare, Pintea este din nou sefa a spitalului din Baia Mare, cu acceptul CJ Maramures, condus de PSD.

„Sorina Pintea si-a depus demisia pe 2 martie si a fost inregistrata pe 5 martie la Consiliul Judetean Maramures. Demisia este un act unilateral, iar demisia unui sef sau al unui manager isi face efectul dupa 30 de zile din momentul inregistrarii.

In tot acest timp, Sorina Pintea a fost manager al SJU Baia Mare pentru ca nicio instanta nu i-a interzis sa-si exercite functia. Ea s-a aflat in concediu medical in aceasta perioada, timp in care a fost inlocuita de directorul medical Vasile Pop.

Inainte ca acele 30 de zile de preaviz sa expire, Sorin Pintea a transmis o informare catre CJ Maramures, anuntand ca renunta la demisie. CJ a luat act de acest nou document, trimitandu-l spre informare SJU. Sorina Pintea ocupa acest post prin concurs pe perioada determinata care expira in toamna acestui an, urmand a fi organizat un nou concurs pentru postul de manager”, a declarat Amalia Babici Man, purtator de cuvant al CJ Maramures.

Sorina Pintea, manager al Spitalului Judetean de Urgenta „Dr. Constantin Opris” din Baia Mare, judetul Maramures, este acuzata de DNA de savarsirea infractiunii de luare de mita, in forma continuata.

„In perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina (…) ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentantii unei societati comerciale, in doua transe, sumele de 10.000 de euro si 120.000 de lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentand un procent de 7% din valoarea unui contract de achizitie publica ce avea ca obiect ‘proiectarea si executarea lucrarilor de amenajare bloc operator-sala chirurgie cardiovasculara si toracica si spatii adiacente’, incheiat in anul 2019 de unitatea spitaliceasca (n.r. – Spitalul Judetean de Urgenta din Baia Mare) cu societatea comerciala. Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi in legatura cu indeplinirea unor acte ce intrau in atributiile sale de serviciu ca manager si ordonator de credite”, se arata in ordonanta procurorilor.

Conform sursei citate, „in data de 28 februarie 2020, dupa primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc in biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante”.

Curtea de Apel Bucuresti a decis, pe 6 martie, ca Sorina Pintea, fost ministru al Sanatatii in guvernul Dancila, sa fie eliberata din arest preventiv si sa fie cercetata sub control judiciar in dosarul in care este acuzata de luare de mita.

Hits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.