Spectacol inedit de Rusalii in centrul Craiovei si in Parcul Romanescu

0
72

Spectacol inedit de Rusalii in centrul Craiovei si in Parcul Romanescu 1Craiovenii care au trecut azi prin centrul urbei au avut parte de un spectacol inedit oferit de formatiile de calusari din judetul Dolj, printre invitati aflandu-se si un grup de dansatori din Olt. Dupa demonstratiile din centrul Craiovei, calusarii au pornit spre Parcul Nicolae Romanescu acolo unde au incantat publicul prezent cu frumusetea dansului lor.

In Piata Mihai Viteazul din Craiova, calusarii si-au dat intalnire la orele 9.30. Dupa salutul specific si rugaciunea care se face inainte de a-si incepe programul, calusarii au intins o hora traditionala in care si craiovenii s-au prins cu drag. Programul a continuat cu scurte reprezentatii din partea fiecarei cete de calusari, demonstratiile in intregimea lor fiind continuate in Parcul Nicolae Romanescu.

Articolul continua dupa recomandari
Citeste si :  Protestele continua .. aseara ziua 12 #rezistam

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Potrivit Ameliei Etegan, directorul Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Dolj, Calusul a fost inclus in Lista Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanitatiii UNESCO, in anul 2005, dupa depunerea dosarului de solicitare de catre Romania in anul 2002. In judetul Dolj, Sarbatoarea „Alaiul Calusului Oltenesc” a ajuns la editia a XX-a si nu se va opri aici, dupa cum promit organizatorii.

Lasa un comentariu aici !
Da-i o nota !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.