Home » Timp Liber » Spectacole si Concerte » Spectacol marca Teatrul Colibri Craiova, premiat la Timisoara

Spectacol marca Teatrul Colibri Craiova, premiat la Timisoara

Inca un titlu din repertoriul Teatrului pentru copii si tineret Colibri din Craiova este premiat la Festivalul International de Animatie „Sub bagheta lui Merlin“ Timisoara. Anul acesta, la a treia editie a festivalului timisorean, juriul a acordat Premiul pentru Originalitate spectacolului Poveste despre Hansel si Gretel, realizat de si cu actorii Geo Dinescu, Marin Fagu si Mugur Prisacaru. Spectacolul a fost prezentat miercuri, 3 octombrie 2018, pe scena Casei Tineretului, la invitatia Teatrului pentru copii si tineret Merlin Timisoara.
Din juriu au facut parte: prof. univ. dr. Oana Leahu, decanul Facultatii de Arte in limba romana din Tg. Mures – presedinte, lect. univ. dr. Toma Hogea – actor, regizor artistic, Adela Moldovan – actor papusar, regizor artistic, Gabriela Maris – teatrolog, editor al revistei „Timpul Cireselor“, Clara Daranga – scenograf.
Spectacolul Poveste despre Hansel si Gretel a mai fost prezentat la festivaluri in tara la Alba Iulia, Brasov, Arad, si la Dnipro in Ucraina. Puternica vizual datorita stilului steampunk, dar si atmosferei create de muzica si lumini, povestea este abordata din perspectiva relatiilor de familie, cu amintiri, traume, dragoste.
La editia din 2017 a Festivalului „Sub bagheta lui Merlin“, la care Teatrul Colibri Craiova a participat cu spectacolul Furtuna¸ regia Cristian Pepino, juriul a acordat Premiul pentru Interpretare Colectiva in spectacolul Furtuna actorilor Oana Stancu, Geo Dinescu, Marin Fagu, Mugur Prisacaru; Premiul de Excelenta – actorului Marcel Iures; Premiul pentru Management Cultural – Adrianei Teodorescu, managerul Teatrului pentru copii si tineret Colibri Craiova. Cu Premiul de Excelenta a fost distins si regizorul Cristian Pepino pentru contributia pe care a adus-o si o aduce inca in teatrul romanesc de animatie ca profesor, mentor si regizor.

Lasa un comentariu aici !
Sustine si tu Jurnal de Craiova
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.
Citeste si :  CNAIR SA a cumparat 16 autobasculante, in valoare de 6.019.840 lei

About Ciurezu Marian Bogdan

De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.