Spectacol marca Teatrul Colibri Craiova, premiat la Timisoara

0
158

Spectacol marca Teatrul Colibri Craiova, premiat la Timisoara 1Inca un titlu din repertoriul Teatrului pentru copii si tineret Colibri din Craiova este premiat la Festivalul International de Animatie „Sub bagheta lui Merlin“ Timisoara. Anul acesta, la a treia editie a festivalului timisorean, juriul a acordat Premiul pentru Originalitate spectacolului Poveste despre Hansel si Gretel, realizat de si cu actorii Geo Dinescu, Marin Fagu si Mugur Prisacaru. Spectacolul a fost prezentat miercuri, 3 octombrie 2018, pe scena Casei Tineretului, la invitatia Teatrului pentru copii si tineret Merlin Timisoara.
Din juriu au facut parte: prof. univ. dr. Oana Leahu, decanul Facultatii de Arte in limba romana din Tg. Mures – presedinte, lect. univ. dr. Toma Hogea – actor, regizor artistic, Adela Moldovan – actor papusar, regizor artistic, Gabriela Maris – teatrolog, editor al revistei „Timpul Cireselor“, Clara Daranga – scenograf.
Spectacolul Poveste despre Hansel si Gretel a mai fost prezentat la festivaluri in tara la Alba Iulia, Brasov, Arad, si la Dnipro in Ucraina. Puternica vizual datorita stilului steampunk, dar si atmosferei create de muzica si lumini, povestea este abordata din perspectiva relatiilor de familie, cu amintiri, traume, dragoste.
La editia din 2017 a Festivalului „Sub bagheta lui Merlin“, la care Teatrul Colibri Craiova a participat cu spectacolul Furtuna¸ regia Cristian Pepino, juriul a acordat Premiul pentru Interpretare Colectiva in spectacolul Furtuna actorilor Oana Stancu, Geo Dinescu, Marin Fagu, Mugur Prisacaru; Premiul de Excelenta – actorului Marcel Iures; Premiul pentru Management Cultural – Adrianei Teodorescu, managerul Teatrului pentru copii si tineret Colibri Craiova. Cu Premiul de Excelenta a fost distins si regizorul Cristian Pepino pentru contributia pe care a adus-o si o aduce inca in teatrul romanesc de animatie ca profesor, mentor si regizor.

Lasa un comentariu aici !
Citeste si :  Greva la CFR, 19 trenuri au fost anulate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.