Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Craiova a fost dotat cu un aparat electroencefalograf performant pentru copii.

0
375

Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Craiova a fost dotat cu un aparat electroencefalograf performant pentru copii. Invesțitia, asigurată cu fonduri de la Primăria Municipiului Craiova, va permite acces deplin la metode de evaluare a epilepsiei, va spori rata de diagnosticare a cauzelor rare ale epilepsiei și va asigura accesul la îngrijiri specializate.

Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Craiova este singura instituție publica din Oltenia care dispune de un astfel de aparat pentru pacienții pediatrici.

Examinarea EEG oferă informații cu ajutorul cărora medicul stabilește tipul de epilepsie precum și abordarea terapeutică ulterioară, ajutaă la încadrarea sindromică a bolii, la evaluarea răspunsului terapeutic, la ajustarea medicației și la recomandarea de investigații suplimentere, în cazul pacienților care nu răspund la tratamentul medicamentos și care sunt eligibili pentru terapii avansate.

EEG poate fi utilizată pentru a investiga și alte afecțiuni, cum ar fi: demența, leziunile cerebrale traumatice, tumorile cerebrale, encefalita (inflamația creierului) și tulburările de somn, precum apneea obstructivă de somn.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.