Spitalul Filișanilor – 125 de ani de la infiintare !

0
301

In incinta Spitalului Filișanilor, s-au desfășurat zielel trecute evenimente prilejuite de sărbătorirea a 125 ani de la înființarea acestuia, cu sprijinul și participarea reprezentanților din cadrul Spitalului Filișanilor, Primăriei și Consiliului Local al orașului Filiași, Consiliului Județean Dolj.

Spitalul Filişanilor, are în structură 154 paturi, defalcate pe secţii şi compartimente medicale (secţia medicină internă, secţia pediatrie, compartiment neonatologie, compartiment A.T.I.), secţii şi compartimente chirurgicale (secţia chirurgie generală, compartiment O.R.L., secţia obstetrică-ginecologie), C.P.U., situat la 40 km de Spitalul Judeţean Craiova, 80 km de Spitalul Jedeţean Tg.-Jiu, 80 km de Spitalul Judeţean Drobeta Tr.-Severin.

Ca o particularitate a spitalului este aceea că două din cele cinci pavilioane au fost donate in anul 1886 prin testament de către familia boierilor Smaranda şi Dimitrie Filişanu, pentru a asigura asistenţa medicală a locuitorilor aflaţi pe moşia sa: citez din testament „Spitalul de la Filiaşiu pentru a cărui întreţinere afectez judeţului Dol-Jiu fondul legat să poarte denumirea de: „SPITALUL FILIŞANILOR” un pavilion special pentru Ophtalmie”.

Spitalul Filişanilor, aflat la interferenţa a trei judeţe: Dolj, Gorj şi Mehedinţi, asigură servicii de sănătate la o populaţie de aproximativ 27.000 locuitori, din care 18.000 în Filiaşi.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.