Ieri a avut loc prezentarea modelului arhitectural 3D al viitorului Spital Regional de Urgență Craiova, în cadrul conferinței de presă organizată de ANDIS la Craiova.
La eveniment au participat reprezentanții: Primăriei Municipiului Craiova, Consiliului Județean Dolj,Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, Direcția de Sănătate Publică Dolj, Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, dar şi alte instituții locale.
Spitalul Regional de Urgență Craiova va opera conform unui model organizat în centre clinice, cu facilități extinse și dotări de ultimă generație.
Spitalul va oferi:
• 807 paturi;
• 19 săli de operație în Blocul operator central;
• 17 cabinete pentru imagistică medicală;
• 6 cabinete de intervenții endoscopice;
• 3 camere de cardiologie intervențională;
• 12 camere de cardiologie non-invazivă;
• 5 posturi de hemodializă și numeroase clinici ambulatorii.
Clădirea principală a SRU Craiova va avea 8 niveluri. Suprafața construită desfășurată de 226.427,11 metri pătrați, face spitalul o clădire impunătoare. De asemenea, proiectul include un total de 1567 de locuri de parcare, dintre care 1011 sunt exterioare, iar 556 subterane. Un aspect deosebit al proiectului este angajamentul nostru pentru utilizarea surselor regenerabile de energie pentru funcționarea spitalului, subliniind astfel responsabilitatea noastră față de mediul înconjurător.
„Debutul acestui spital este undeva în negura timpului. În 2015, când am reușit să îl convingem pe premierul Victor Ponta, ca unul dintre cele trei spitale pe care le avea în plan Guvernul de la vremea respectivă să le facă, să fie și la Craiova. Ar fi trebuit să înceapă construcția imediat, pe fonduri guvernamentale și cu o licitație realizată de Compania Națională de Investiții, care a lucrat în Craiova, la stadionul de fotbal. Ar fi trebuit ca proiectul respectiv să coste 200 de milioane de euro, după care, în anul 2016, a venit un at Guvern, tehnocrat.
A stabilit că ar fi mai bine ca proiectele respective să treacă pe fonduri europene. Să se ia consultanță internațională, peste un an de zile. Deși de la UE nu erau alocate României decât 150 de milioane de euro, s-a considerat că este bine să se meargă pe finanțare europeană. Durează de la 7 ani în sus. Ce a fost mai mult s-a întâmplat deja, a mai rămas doar licitația de execuție. Slavă Domnului, să înceapă în sfârșit execuția pentru acest spital de care avem cu toții nevoie”, a spus Lia Olguța Vasilescu, despre Spitalul Regional.