Sprijin pentru crescatorii de porci

0
76

Sprijin pentru crescatorii de porci 1In sedinta din 27 februarie 2019, Guvernul a aprobat Hotararea pentru modificarea si completarea HG nr. 226/2015 privind stabilirea cadrului general de implementare a masurilor Programului National de Dezvoltare Rurala cofinantate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala si de la bugetul de stat.

Principalele schimbari vizeaza introducerea unui nou tip de cheltuieli eligibile necesare combaterii masurilor de prevenire si combatere a pestei porcine africane, aferente Masurii 5 si submasurii 7.4.

Pentru a veni in sprijinul potentialilor beneficiari, conform prevederilor Regulamentului 1305/2013, cheltuielile sunt eligibile chiar daca au fost efectuate inainte de depunerea cererii de finantare, dar nu mai devreme de data recunoasterii oficiale de catre autoritatile competente a producerii fenomenului epizootiei de Pesta Porcina Africana (PPA) din Romania, respectiv 31 iulie 2017.

De aesemenea, actul normativ prevede posibilitatea prelungirii termenelor de executie ale contractelor de finantare, astfel incat proiectele de investitii sa poata fi realizate. Prelungirea termenelor de executie se va face in termenele stabilite prin procedurile AFIR aprobate prin ordin al ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale si in conditiile legislatiei in vigoare.

Citeste si :  Guvernul da LEGE SPECIALA pentru apa minerala

Modificarile aprobate prin acest act normativ vor avea impact asupra beneficiarilor publici si privati ai masurilor cuprinse in PNDR 2014-2020.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.