Home » Actualitate » Actualitate Craiova » Stadionul din Craiova, probleme cu structura metalica

Stadionul din Craiova, probleme cu structura metalica

Share ..

Conform Gazeta de Sud , pentru prima dată de la declanșarea scandalului legat de posibile lucrări greșite la stadionul de 55 de milioane de euro din Craiova, o instituție a statului recunoaște că sunt probleme. Și nu e vorba despre orice instituție, ci de singura din țară care poate da un astfel de verdict: Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC). 

În timp ce oficialii de la București și antreprenorul lucrărilor de la stadion au spus că nu sunt probleme la structura metalică, în urma publicării în presă a imaginilor cu scheletul metalic care nu se îmbina la final, ISC spune că acolo au fost probleme care trebuie remediate și nu exclude ca structura de rezistență a clădirii să fi fost afectată.

După apariția primelor imagini cu structura metalică ce nu se îmbina pe partea de final și a învelitoarei care nu se potrivea cu restul acoperișului, antreprenorul general, CON-A, a negat existența oricărei probleme. Într-un răspuns trimis GdS, CON-A susținea că deficiențele care se vedeau cu ochiul liber erau de fapt menite să protejeze muncitorii de vânt, din cauza anunțării unui cod galben de vânt în acea perioadă.

ISC are însă altă părere. GdS a formulat o serie de întrebări la sfârșitul lunii trecute, iar răspunsul a venit ieri, 9 august. Distanța temporală între întrebări și răspuns este importantă, deoarece este posibil ca deficiențele să fi fost remediate.

În răspuns, ISC spune un lucru grav. „Învelitoarea menționată în solicitare, montată între axele 40 și 41, peluza 2, a fost demontată. Aceasta a fost instalată fără a se monta elementele de prindere a învelitoarei, pe generatoare. De asemenea, se face precizarea că între axele 40 și 41 este prevăzut rost de dilatare. În urma vizitei în șantier, au fost constatate neconcordanțe/deficiențe între geometria structurii metalice proiectate și cea executată. Proiectantul va dispune remedierea sau refacerea, după caz, a acestor deficiențe, prin «dispoziție de șantier» (prin care se va stabili dacă a fost afectată sau nu siguranța lucrării)”, se arată în răspunsul ISC către GdS. Inspectoratul mai spune că nu sunt probleme cu structura din beton armat, prefabricate și monolită, care a fost executată conform proiectului. „ISC a efectuat controale în faze determinante și controale curente în execuție, referitoare la structura din beton armat; fazele determinante au fost admise; la controalele curente au fost constatate deficiențe minore în perioada execuției. Aceste deficiențe au fost constatate în timpul execuției, nefiind recepționate de dirigentele de șantier, și s-au remediat“, mai spune ISC. Inspectoratul precizează că structura metalică de la tribuna I nu are probleme.

loading...
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Citește articolul precedent:
Water Park-ul din Parcul Tineretului se deschide sambata 12 august

Water Park-ul din Parcul Tineretului din Craiova este gata şi se va deschide sambata 12 august . Programul de funcţionare...

Închide