Stagiunea Colibri : ACTul 3 continua cu spectacolele „N-ai tu treaba!, „Mos Nichifor“ si „Absolut!“

0
51

Stagiunea Colibri : ACTul 3 continua cu spectacolele  „N-ai tu treaba!, „Mos Nichifor“ si „Absolut!“ 1Cele trei spectacole din repertoriul Teatrului ACT Bucuresti, inspirate de povestile lui Ion Creanga si regizate de Alexandru Dabija, il readuc la Craiova, pe scena Teatrului Colibri, pe actorul Marcel Iures, in lunile martie, aprilie si mai.

Joi, 28 martie 2019, la ora 19:00 este programat spectacolul „N-ai tu treaba!“, de Catalin Stefanescu, dupa „Danila Prepeleac“ de Ion Creanga, in regia lui Alexandru Dabija, cu Marcel Iures, Andrei Seusan, Alexandru Voicu.
„Povestea multor oameni care fascineaza prin schimbarea spectaculoasa a conditiei, pornind de jos si ajungand sus, spre incantarea multimilor care spera vesnic in biletul castigator. Din motive numai de el stiute, dintre care cel mai plauzibil pare apropierea mortii, Danila face o favoare apropiatilor si lumii in general si accepta sa povesteasca CUM a ajuns de la conditia de sarantoc si idiotul satului la starea de bunastare actuala.“ Alexandru Dabija, regizor (www.teatrulact.ro)

Citeste si :  Teatrul Colibri Craiova deschide Stagiunea Colibri. ACTul 3. Din 29 noiembrie 2018!

Luni, 15 aprilie 2019, la ora 19:00, Teatrul ACT din Bucuresti prezinta pentru a doua oara la Craiova, pe scena Teatrului Colibri, spectacolul „Mos Nichifor“, dupa „Mos Nichifor Cotcariul“ de Ion Creanga, cu Marcel Iures si Ruxandra Maniu, regia Alexandru Dabija, costume Manuela Pungan. Spectacolul nu este recomandat persoanelor cu varsta sub 12 ani!
„Pe langa umor si surprinzatoarea filosofie, opera lui Creanga are si o puternica dimensiune erotica. Oralitatea lui provocatoare a trecut in proza distilandu-se intr-o dramaturgie aluziva, insinuanta si plina de umor. Mos Nichifor este un spectacol despre intalnirea dintre doua generatii si confruntarea intre doua feluri de a vedea lumea: una conservatoare, ironic-traditionalista si una moderna, agresiva in fragilitatea ei.“ (www.teatrulact.ro)

Joi, 30 mai 2019, tot la ora 19:00, Teatrul ACT mediaza din nou la Colibri intalnirea publicului craiovean cu spectacolul „Absolut!“ dupa Ivan Turbinca de Ion Creanga, cu Marcel Iures, in regia lui Alexandru Dabija.
„Marile scoli de film isi invata scenaristii si regizorii sa povesteasca. Sa spuna povesti. Cati dintre noi au mai apucat sa auda in copilarie povesti spuse, nu citite? Povestile s-au sfaramat, s-au facut praf si pulbere, s-au risipit in filme, texte de cantece si telenovele. Polemic si terapeutic ne incercam puterile cu periculoasa arta a spunerii unei povesti. Si nu una oarecare. E vorba despre o poveste printre personajele careia se afla Dumnezeu, Moartea si Dracul… Oamenii care or sa o asculte isi vor aminti, pentru o vreme, ca se poate vorbi despre lucruri mari si esentiale fara fasoane, cu umor si nepasare. Marcel Iures se intalneste cu Ion Creanga. Pentru multa lume va fi o surpriza. Mai putina lume va spune insa: <Era si timpul!>“, Alexandru Dabija, regizor (www.teatrulact.ro).

Citeste si :  Teatrul Colibri Craiova & Teatrul ACT Bucuresti: parteneriat unic in Romania, realizat de 4 ani la Craiova

20 LEI/PERS.: pret unic pentru aceste spectacole
Biletele s-au pus deja in vanzare la Agentia Teatrului Colibri si se pot procura de luni pana sambata, intre orele 10:00 – 19:00, iar duminica, in intervalul 10:00 – 13:00.

Lasa un comentariu aici !

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.