Start inscrierilor la Semimaratonul Craiovei!

0
806

Start inscrierilor la Semimaratonul Craiovei! 1Sportul a devenit, in ultimii 10 ani, modul prin care mii de oameni aduc schimbarea pozitiva in comunitatile lor.

In 04 noiembrie 2018, incepand cu ora 11.00, Craiova devine gazda primului eveniment de alergare comunitar de tip Semimaraton!

Semimaratonul Craiovei este un eveniment de alergare cu strangere de fonduri pentru proiecte din comunitate. El isi propune sa aduca impreuna oameni din toata tara care sa alerge pentru schimbarile pozitive in care cred.

Cauzele inscrise pentru a fi sustinute de alergatori sunt:

“Stop Analfabetismului Drept mostenire (SAD)“ – Promotor ARTI – Asociatia Romana a Tinerilor cu Initiativa
Alergatorii vor sustine astfel stoparea analfabetismului din Romania. Prin gestul lor, 75 de copii din scolile pilot din Dragotesti si Valea Stanciului vor avea acces la o educatie bazata pe un curriculum integrat si atractiv, utilizand tehnologii moderne, invatarea contextuala si prin emotii.
“Putem schimba destine“ – Asociatia de Consultanta si Consiliere Economico-Sociala Oltenia
Taxele de participare vor merge catre achizitionarea unui echipament radiologic functional in cadrul Clinicii de Pediatrie a Spitalului Municipal Filantropia Craiova care detine, in prezent, o instalatie fixa RONTGEN-DIAGNOSTIC cu un post grafie, fabricata si pusa in functiune in anul 1982.
“Zambiti pe Corabia lui Barba-Deasa” – FUNDATIA ANYA
Cu sprijinul sportivilor inscrisi la cursele din cadrul Semimaratonului copiii cu dizabilitati neuro-cognitive si/sau motorii pot participa la spectacole interactive (piese de teatru de scurta durata), in conditiile adaptate nevoilor lor, impreuna cu prietenii, cu sau fara nevoi speciale.
“Invat sa fiu independent!” – ANCAAR filiala Craiova (Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania filiala Craiova)
Alergand pentru ei, 25 de copii si tineri cu autism pot beneficia de terapii specifice oferite de un personal calificat in acest domeniu, pentru recuperarea si integrarea lor.
“Vreau in clasa a noua!” – World Vision Romania
Copii din mediul rural, din judetul Dolj, care nu isi pot continua studiile liceale din cauza lipsei de sustinere financiara, vor fi sprijiniti sa mearga la liceu prin burse lunare, participari la activitati de socializare, seminarii, excursii si tabere scolare.
“Centrul Social de Urgenta pentru persoane fara adapost „Sf. Vasile” – Asociatia Vasiliada
Una din familiile aflate in acest moment in centrul nostru social poate sa fie ajutata sa-si gaseasca linistea mult cautata, sa acorde mai mult timp educarii copiilor si mai ales sa ofere un cadru adecvat cresterii acestora in bune conditii, feriti de un mediu care le-ar putea influenta viata in sens negativ, prin asigurarea unei locuinte.
“AJUNGEM MARI” – Asociatia Libdenfeld
Proiectul se desfasoara in 24 judete si in Bucuresti. Prin el se asigura sustinere si educatie pentru copii si tineri din centrele de plasament. Asociatia ofera cursuri vocationale, vizite si tabere, ateliere si alte activitati anual pentru 2000 de copii constant, implicand pentru acestea peste 1300 voluntari.
“Vreau sa merg la liceu!” – Asociatia Inimi Creative
Participantii alearga pentru ca tinerii proveniti din mediul rural sa aiba sanse egale cu cei nascuti si crescuti in mediul urban, adaptandu-se la liceu si scazand rata abandonului scolar.
“Cateii care salveaza vieti!” – Centrul de Educare Canina
Alergatorii sustin pregatirea cainilor pentru interventia lor in situatii de urgenta, salvand astfel vietilor oamenilor.
Cursele ce se vor desfasura pe parcursul evenimentului sunt:

Semimaraton individual – minim 18 ani
Semimaraton stefeta (3 membri) – minim 18 ani
Cursa de 14km – minim 14 ani
Cursa de 7 km – minim 14 ani
Cursa populara de 2 km – minim 14 ani
Cursa fotoliilor rulante de 2 km – minim 14 ani
Cursa copiilor (2-3 ani: 200 m, 4-5 ani: 300 m, 6-7 ani: 500 m, 8-9 ani: 600 m, 10-11 ani: 800 m, 12-13 ani: 1 km)
Cursa bebelusilor de mers de-a busilea (1-2 ani: 50 m)
Canicros (1 km)
Programul de desfasurare complet este disponibil in sectiunea INFO participanti de pe site-ul proiectului sau direct aici.

Vor fi acordate in total peste 250 de premii, fiind premiati toti participantii la cursele de fotolii rulante, copii, bebelusi si Canicros. In afara de premiile specifice fiecarei curse si categorii, exista 3 premii speciale pentru Scoala cu cei mai multi participanti, Liceul cu cei mai multi participanti si Compania cu cei mai multi participanti!

Traseul stabilit este cu pornire din parcarea Salii Polivalente, Stadionul Ion Oblemenco, Parcul Tineretului, realizand aceasta bucla de 3 ori in vederea realizarii traseului de 21 Km necesari pentru semimaraton. Cursa bebelusilor se desfasoara in interiorul Salii Polivalente.

Regulamentul de participare este disponibil pe site-ul www.semimaratonulcraiovei.ro.

Inscrierea la curse se poate realiza online, pe site-ul proiectului sau accesand link-ul direct: INSCRIERE

Va invitam sa deveniti parteneri media ai evenimentului, promovand inscrierea la cursele organizate in 04 noiembrie si poate chiar sa sustineti una dintre cauze prin inscrierea reprezentantilor institutiei dumneavoastra de presa. Lista partenerilor este actualizata zilnic, obiectivul fiind acela de a implica intreaga comunitate in asigurarea unei bune desfasurari a acestui proiect comunitar, organizat in prag de CENTENAR.
Evenimentul este organizat de Asociatia Romana a Tinerilor cu Initiativa, in cadrul programului sau permanent Centrul de Voluntariat VOLUNTARIS, in parteneriat cu Primaria si Consiliul Local Municipal Craiova, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Dolj, BebeVesel.ro, CSM, SCM, Sala Polivalenta Craiova, Palatul Copiilor Craiova, JCI Craiova, American Experience Craiova, Ansamblul Folcloric Maria Tanase, lista urmand a fi actualizata constant, obiectivul fiind acela de a implica intrega comunitate in organizarea Semimaratonului.

***

Asociatia Romana a Tinerilor cu Initiativa (ARTI) este o asociatie non-profit ce activeaza de 15 ani in folosul comunitatii locale craiovene, deruland peste 300 de proiecte, cu 10 000 de beneficiari directi finali, investind local, in tot acest timp, sume din finantari nerambursabile si contracte de formare profesionala in cuantum de peste 5 000 000 de euro.

Visits: 1

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.