Stefan Stoica , presedinte PNL Dolj : Ii solicitam domnului Prioteasa ca, alaturi de Consiliul Judetean Cluj si cel din Iasi, sa constituie Alianta Sanatatii

0
380
Stefan Stoica , presedinte PNL Dolj : Ii solicitam domnului Prioteasa ca, alaturi de Consiliul Judetean Cluj si cel din Iasi, sa constituie Alianta Sanatatii
Stefan Stoica , presedinte PNL Dolj : Ii solicitam domnului Prioteasa ca, alaturi de Consiliul Judetean Cluj si cel din Iasi, sa constituie Alianta Sanatatii

Astazi, la sediul PNL Dolj, a avut loc o conferinta de presa sustinuta de Stefan Stoica, presedintele filialei, Ionut Stroe – deputat, Flavius Sirop – liderul consilierilor municipali PNL Craiova si Laurentiu Ivanovici – consilier judetean si presedinte al Comisiei de Sanatate Dolj.

In deschidere, presedintele PNL Dolj, Stefan Stoica s-a referit la situatia Spitalului Regional Craiova. Acesta a declarat ca situatia acestui spital arata cel mai bine incompetenta actualului guvern, care nu este in stare sa acceseze banii europeni. De aceea, liderul liberalilor doljeni a spus ca o solutie este ca fondurile sa poata fi accesate de Consiliul Judetean Dolj direct de la Bruxelles. ”Ii solicitam domnului Prioteasa ca, alaturi de Consiliul Judetean Cluj si cel din Iasi, sa constituie Alianta Sanatatii. Este un pas care trebuie facut pentru sanatatea oamenilor. Domnul Prioteasa trebuie sa treaca peste faptul ca este membru de partid si sa priveasca acest demers ca fiind unul pentru sanatatea doljenilor” a mai spus Stefan Stoica. Pentru a sensibiliza opinia publica in legatura cu aceasta situatie, liderii liberali doljeni au demarat o campanie de strangere de semnaturi pentru a arata ca subiectul este unul de interes pentru publicul larg.
Laurentiu Ivanovici, presedintele Comisiei de Sanatate a PNL Dolj a precizat: ”Nu este nici un proiect al PSD sau al PNL, ci al regiunii. Este un spital inclus in strategia de dezvoltare a judetului pe perioada 2014-2020. Actualul Spital Judetean nu face fata, deoarece aici vin pacienti din toata Oltenia. De aceea ii cerem presedintelui Consiliului Judetean sa inceapa demersurile pentru a obtine aceasta institutie fondurile necesare. Ivanovici a mai spus ca PNL a continuat organizarea de campanii de donare de sange, spre exemplu la Celaru fiind prezenti peste 50 de oameni. ”Ne dorim sa continuam aceasta campanie si facem un apel la cetateni sa doneze. Am propus Consiliului Judetean Dolj si institutiilor sa se ralieze acestei actiuni, dar deocamdata nimeni nu a facut-o.”
Stefan Stoica, presedintele PNL Dolj, a declarat ca, si in Consiliul Local Craiova, liberalii au de luptat cu decizii aberante ale majoritatii PSD-ALDE. ”Colegii mei din Consiliul Local Craiova au avut de luptat cu deciziile primariei de a taxa apa de ploaie pentru persoane fizice. Sunt cetateni care nu au canalizare, dar ei sunt nevoiti sa plateasca apa de ploaie. De aceea, noi liberalii, am luat decizia de a depune la primarie initiativa ca plata apei pluviale sa fie suportata de la bugetul local, cu atat mai mult cu cat parlamentarii PNL au adus un amendament la lege care permite autoritatilor locale sa faca acest lucru” a spus Stefan Stoica. Acest lucru a fost intarit si de consilierul local Flavius Sirop: ”Frizam absurdul cu aceasta taxa pe apa pluviala. Sunt craioveni care nu au canalizare, dar platesc. De fapt se doreste doar cresterea cifrei de afaceri a Companiei de Apa, pentru a le creste bonificatia membrilor din Consiliul de Administratie al companiei.”
In cadrul aceleasi conferinte de presa, deputatul liberal Ionut Stroe s-a referit la o lege aflata acum in dezbaterea Camerei Deputatilor. ”Pe agenda Camerei Deputatilor se afla o lege din 2012, care modifica legea serviciului public de termoficare. Aceasta lege transforma cetatenii in prizonierii unui sistem centralizat de furnizare a energiei termice. Legea va permite o singura solutie tehnica pentru o Zona Unitara de Incalzire. Aceeasi lege face ilegala debransarea de la sistemul public de termoficare. In vara acestui an, legea a fost votata, apoi a ajuns pe masa presedintelui Iohannis care a refuzat-o, trimitand-o inapoi in Parlament, tocmai din acest motiv . Acum se afla in plenul Camerei Deputatilor pentru votul final. Daca va trece, noi, parlamentarii PNL, o vom ataca la Curtea Constitutionala pentru ca incalca dreptul la proprietate. De asemenea legea incalca articolul care prevede ca in Romania economia este una de piata a liberei concurente.”
Tot in cadrul conferintei de presa de astazi, Stefan Stoica a vorbit despre proiectul PNL Dolj prin care se va solicita Primariei Craiova initializarea demersurilor pentru preluarea blocului S200 de catre municipalitate. ”Cladirea Palace si sediul central al Primariei vor intra in reabilitare si sper ca domnul Genoiu sa nu inchirieze cine stie ce spatii. Putem face din blocul S200 un Palat Administrativ, unde sa fie aduse toate regiile si institutiile din subordinea Primariei. Aici va putea functiona si un ghiseu unic, astfel incat oamenii sa nu mai fie nevoiti sa alerge in tot orasul pentru aprobari si plati” a concluzionat Stefan Stoica.

Citeste si :  Stefan Stoica, Presedintele PNL Dolj : "Cadoul administratiei PSD pentru craioveni de 1 martie - Genoiu scumpeste gunoiu"

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.