Stefan Stoica, președinte PNL Dolj: Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova va fi consolidat și modernizat!

0
281

Ministrul Culturii, doamna Raluca Turcan, a anunțat astăzi că a semnat documentația pentru licitarea fazei D.A.L.I. (Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție) a proiectării, iar Unitatea de Management a Proiectului a publicat în SEAP anunțul de participare pentru contractarea acestor servicii estimate la o valoare maximă de 1,4 milioane de lei net.

Investiția la obiectivul Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova este inclusă în Proiectul LD 2097 (2021) privind reabilitarea patrimoniului construit și a clădirilor cu destinație culturală, finanțat de Guvernul României în parteneriat cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei și are o alocare maximă de 18 milioane de Euro net.

Clădirea a fost edificată în perioada 1968-1972 și face parte din seria celor trei teatre care au marcat atât evoluția arhitecturii, cât și a artei teatrale românești contemporane – Teatrul Național din București, Teatrul de Stat din Târgu Mureș și Teatrul Național din Craiova.

În cei 51 de ani de existență, teatrul nu a beneficiat de lucrări de conservare și punere în valoare. Prin urmare, investiția ce se va derula începând din acest an este una necesară și îndelung așteptată.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.