Stefan Stoica ,Presedintele PNL Dolj : PNL Dolj ia act de o incalcare grava a legii electorale prin organizarea unei activitati cu caracter politic

0
310

PNL Dolj ia act de o incalcare grava a legii electorale prin organizarea unei activitati cu caracter politic de catre Biblioteca Judeteana „Alexandru si Aristia Aman” din Craiova: un volum cu un continut defaimator la adresa unor candidati la alegerile prezidentiale va fi lansat de catre o institutie publica aflata in subordinea Consiliului Judetean Dolj. Atat Consiliul Judetean Dolj, cat si biblioteca sunt conduse de PSD prin Ion Prioteasa si Lucian Dindirica (consilier local PSD Craiova).

Prin organizarea si sustinerea materiala a lansarii volumului “Cum i-am cunoscut pe Klaus Iohannis, Dan Barna, Traian Basescu si Ion Iliescu” scris de George Simion. Cerem explicatii Consiliului Judetean Dolj si managerului Bibliotecii “Alexandru si Aristia Aman” pentru politizarea unei institutii publice, implicarea directa in campania electorala prezidentiala si cheltuirea fondurilor publice in scop partinic. Acest aspect a fost semnalat si de catre liderul consilierilor judeteni PNL, Calin Cosmin, in cadrul unei conferinte de presa ce a avut loc astazi la sediul PNL Dolj.
Evenimentul finantat din bani publici reprezinta o grava incalcare a legii nr 334/2006 privind finantarea activitatilor politice si a campaniilor electorale. Conform legii este considerat material de propaganda electorala orice material scris, audio sau video, care indeplineste urmatoarele conditii:
a) se refera in mod direct la un candidat sau partid politic care participa la alegeri sau referendum, clar identificat;
b) este utilizat in perioada campaniei electorale, stabilita potrivit legilor privitoare la organizarea alegerilor;
c) are obiectiv electoral si se adreseaza publicului larg;
d) depaseste limitele activitatii jurnalistice de informare a publicului.

Citeste si :  Inca o revenire pe scena politica in Craiova : Horatiu Buzatu redevine membru PNL!

Stefan Stoica ,Presedintele PNL Dolj : PNL Dolj ia act de o incalcare grava a legii electorale prin organizarea unei activitati cu caracter politic 1
Aceste aspecte a fost semnalate si de catre liderul consilierilor judeteni PNL, Calin Cosmin, in cadrul unei conferinte de presa ce a avut loc astazi la sediul PNL Dolj.
Avand in vedere toate acestea, PNL Dolj a depus astazi o sesizare catre Biroul Electoral Judetean care este obligat sa analizeze situatia si sa dispuna masuri conform legii.
Stefan Stoica – Presedintele PNL Dolj

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.