Subventii acordate angajatorilor care incadreaza in munca someri

0
85

Subventii acordate angajatorilor care incadreaza in munca someri 1Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Dolj aplica o serie de masuri menite sa creasca sansele de ocupare a persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca.
Astfel, potrivit Legii 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca sunt acordate subventii angajatorilor care incadreaza in munca persoane apartinand unor categorii dezavantajate sau cu acces mai dificil pe piata muncii.
Angajatorii pot beneficia lunar, pe o perioada de 12 luni, de o subventie in cuantum de 2.2250 lei, daca incadreaza in munca, pe perioada nedeterminata, persoane din urmatoarele categorii: someri peste 45 ani sau parinti unici sustinatori ai familiilor monoparentale , someri de lunga durata sau tineri NEETs, cu obligatia mentinerii raporturilor de munca sau de serviciu cel putin 18 luni.
De aceeasi subventie beneficiaza si angajatorii care incadreaza in munca, potrivit legii,someri care,in termen de 5 ani de la data angajarii indeplinesc, conform legii, conditiile pentru a solicita pensie anticipata partiala sau de acordare a pensiei pentru limita de varsta, daca nu indeplinesc conditiile de a solicita pensie anticipata partiala.Subventia se acorda lunar,pe perioada angajarii, pana la data indeplinirii conditiilor de pensionare.
Totodata, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Dolj acorda angajatorilor care incheie contracte de ucenicie, in conditiile Legii nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de munca, sprijin financiar in cuantum de 2.250 lei/luna pentru fiecare contract de ucenicie incheiat. Suma lunara se acorda la cererea angajatorului, proportional cu timpul efectiv lucrat de ucenic, pe intreaga perioada de derulare a contractului.
De asemenea, pentru a asigura tranzitia absolventilor de invatamant superior de la sistemul de educatie la piata muncii, angajatorii pot organiza programe de stagiu pentru absolventii de invatamant superior. Pentru astfel de programe persoanele juridice pot primi, la cerere, subventii de 2.250 lei/luna/stagiar pe o perioada de sase luni.
Facilitatile financiare destinate stimularii incadrarii in munca sunt sustinute si prin proiectele implementate de ANOFM si cofinantate din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020.

Lasa un comentariu aici !
Citeste si :  Date preliminare privind organizarea Bursei Generale a Locurilor de Munca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.