Suporterii pot merge pe stadioanele din România! Novak: 25 la sută va fi procentul liber al fanilor pe stadion, fără birocraţie, nu mai trebuie trimise cereri către MTS, noi către MS şi apoi CNSU

0
202

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că urmează să fie publicat un nou ordin în Monitorul Oficial prin care fanii vor avea acces pe stadioane, la 25 la sută din capacitatea acestora, fără a mai fi nevoie ca organizatorul să trimită cereri în acest sens.

„După un an şi ceva în care sportul românesc a suferit, când totul a fost realmente închis avem o veste bună. Suporterii aşteaptă o nouă şansă să se afle iar pe stadioane, să-şi susţină favoriţii. Astăzi vom da o veste extraordinară, ieri seară dansam de unul singur, 25 la sută va fi procentul liber al fanilor pe stadion, fără birocraţie, nu mai trebuie trimise cereri către MTS, noi către MS şi apoi CNSU. Pentru toate competiţiile se poate aplica regula de 25 la sută. În situaţii excepţionale, pentru mai mult de 25 la sută, organizatorii au nevoie de cereri. La evenimente în sălile închise organizatorul trebuie să solicite la MTS şi noi facem avizările mai departe. Acest nou ordin va fi publicat în următoarele ore în Monitorul Oficial. Suporterii trebuie să fie vaccinaţi, să aibă test PCR de 72 de ore sau teste antigen de 24 de ore. Se pot face şi la stadion teste rapide”, a declarat Novak.

El a mai spus că sportivii care s-au vaccinat nu mai trebuie să facă teste anti-covid înainte de competiţii. „Pentru sportivi, am decis ca vaccinarea să ţină loc acestor teste, dacă te-ai vaccinat cu ambele doze, după 10 zile te poţi duce la competiţii, fără niciun test”.

Novak a mai spus că la finala Cupei României vor putea asista 25 la sută de spectatori, aşa cum va fi cazul şi la primele trei meciuri găzduite de Bucureşi la Euro-2020. „În schimb, ne gândim ca la al patrulea meci să avem 45 la sută de spectatori”, a afirmat Novak.

 

La evenimente în sălile închise organizatorul trebuie să solicite la MTS şi noi facem avizările mai departe, a precizat ministrul.

Citeste si :  Educatia nu conteaza pentru PSD : Gradinita din Comanicea !

Subsecretarul de stat Cristian Ghiţă a declarat că este în sarcina organizatorului ca biletele puse în vânzare să nu depăşească 25 la sută. „După publicarea ordinului, se poate organiza orice meci, dar probabil că finala Cupei va fi primul meci cu spectatori”.

 

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.