Sute de craioveni au marcat, astăzi, împlinirea a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române

0
254

Craiovenii au marcat, astăzi, împlinirea a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, la statuia marelui domnitor Alexandru Ioan Cuza. A fost o ceremonie decentă, nu au fost alocuţiuni ale reprezentanţilor administraţiilor publice locale şi judeţene, deşi au fost prezenţi.

Singurul mesaj transmis a fost cel al premierului Marcel Ciolacu, prezentat de o elevă a Colegiului Militar Naţional “Tudor Vladimirescu” din Craiova. Manifestarea s-a încheiat, ca în fiecare an, cu o Horă a Unirii şi cu un program al Ansamblului Folcloric “Maria Tănase” şi al unor interpreţi renumiţi.

Ceremonia a debutat cu prezentarea onorului militar prefectului judeţului Dolj. Apoi, a urmat slujba religioasă. Momentul alocuţiunilor a fost unul cât se poate de simplu. Nu a fost citit decât mesajul premierului Marcel Ciolacu, transmis de o elevă eminentă, Ruxandra Georgescu, multiplă medaliată la concursurile şcolare, a Colegiului Naţional Militar “Tudor Vladimirescu” din Craiova.

A urmat apoi depunerea de jerbe de flori la statuia Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, din partea reprezentanţilor autorităţilor publice locale şi judeţene, partidelor politice, asociaţiilor de revoluţionari. Ca în fiecare an , manifestarea s-a finalizat cu o Hora Unirii, în care au fost prinşi toţi cei prezenţi, iar Ansamblul Folcloric “Maria Tănase” a susţinut un program artistic, interpreţii Constantin Enceanu, Marius Măgureanu, Cristian Bănăţeanu şi Liviu Dică susţinând antrenul.

Visits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.