Craiovenii vor plăti o taxă specială de salubrizare la Direcția de Impozite și Taxe, în baza unei hotărâri de consiliu local aprobată în luna mai a acestui an, cunoscut fiind faptul că Salubritatea nu va mai ridica gunoiul de la 1 iulie.
Aceștia trebuie să informeze autoritățile despre numărul de persoane care locuiesc la o adresă, în caz contrar vor fi trecuți, din oficiu, trei membri.
„Taxa este plătită de către proprietarii unei clădiri cu destinație rezidențială sau mixtă, pentru fiecare persoană care locuiește efectiv la o adresă din municipiul Craiova unde se află o clădire cu destinație de locuit sau mixtă. Aceasta se declară astfel, dacă dețin în proprietate imobile cu destinație rezidențială:
Anexa 1 la HCL 183/2021 completând datele de identificare ale proprietarului imobilului și primul tabel
Dacă dețin în proprietate imobile cu destinație mixtă:
Anexa 1 la HCL 183/2021 completând datele de identificare ale proprietarului imobilului și al doilea tabel
Dacă dețin în proprietate imobile cu destinație nerezidențială:
Anexa 1 la HCL 183/2021 completând datele de identificare ale proprietarului imobilului și al treilea tabel”, informează Primăria Craiova.
Formularele pentru a declara numărul de persoane se găsesc la toate punctele de lucru ale Direcției de Taxe și Impozite, pe site-ul primăriei sau la asociațiile de proprietari.
Acestea se depun pe adresa de email: taxadesalubrizare@primariacraiova.ro.
Totodată, pot fi depuse și fizic la punctele de lucru ale primăriei.
Persoanele fizice plătesc 11 lei/lună/persoană care locuiește efectiv la adresa declarată.
Taxa specială de salubrizare se plătește lunar, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care s-a prestat serviciul de salubrizare.
„Prin excepție, pentru anul 2021, primul termen de plată al taxei speciale de salubrizare este de 60 zile de la data începerii prestării efective a activităților serviciului de salubrizare în Municipiul Craiova, dată comunicată pe site-ul instituției si în mass-media”, mai spun reprezentanții Primăriei Craiova.
Pentru neplata la termenul scadent se datorează majorări de întârziere, precum şi aplicarea măsurilor de executare silită.
Familiile care au copii trebuie să știe că și cei mici, indiferent de vârstă, vor fi trecuți la plată.
Sursa Reporter24
Views: 11