TEAPA CU TRAMVAIE LA PRIMARIILE IASI SI CRAIOVA?

0
779

Presa din Polonia semnaleaza multiplele probleme ale PESA, companie de tramvaie si trenuri care tocmai a incheiat niste contracte cu primaria Iasi si Craiova. Compania poloneza a fost salvata de la faliment fiind cumparata de statul polonez .

Vehiculul de investiţii al statului polonez PFR a semnat un acord de investiţii cu PESA Bydgoszcz, achiziţionând o participaţie de aproape 100% la companie în schimbul a 300 milioane de zloţi (70 milioane de euro).

PESA este cel mai mare producător de trenuri al Poloniei şi furnizează servicii de modernizare, mentenanţă, reparaţii de material rulant conform zf.ro .

PESA a avut mai multe probleme grave în ultimele luni. Din cauza întârzierilor, contractul a fost reziliat de către căile ferate germane, care au comandat 500 de locomotive de la producătorul polonez. Probleme cu executarea comenzilor au afectat starea financiară a PESA, care a trebuit să plătească mai mult pentru componente din cauza blocajelor de plată. Din cauza problemelor anterioare, au existat întârzieri în livrarea componentelor, care la rândul lor au dus la o întârziere a întregului proces de producție. La fel toate aceste informatii apar in presa poloneza, insa la noi nimic. Nimeni nu a verificat si investigat nimic!

2 articole din presa poloneza va stau la dispozitie iar cu Google Translate si voi puteti sa cititi aceasta informatie ..

https://www.rynek-kolejowy.pl/wiadomosci/pierwszy-wywiad-prezesa-skm-warszawa-tlumaczy-wypowiedzenie-umowy-pesie-94049.html

https://bydgoszcz.wyborcza.pl/bydgoszcz/7,48722,25660137,bydgoska-pesa-ma-klopoty-i-to-na-kilku-frontach.html?disableRedirects=true

Primaria Iasi a semnat un contract cu astia de la PESA pentru 16 tramvaie, s-a dus Chirica si in Polonia sa le vada, si ne zice ca primul tramvai o sa fie livrat in septembrie – https://pulsuliesean.ro/cum-arata-primul-tramvai-pe-care-pesa-il-trimite-la-iasi-in-septembrie-2021/?cn-reloaded=1 Ce uita sa ne zica domnul Chirica si doamna Olguta de la Craiova este ca chiar tocmai cei de-ai lor, polonezii care se ocupa cu trenurile si tramvaiele din Varsovia s-a retras din contractul cu PESA  pentru tot felul de probleme, inclusiv livrari cu mari intarzieri si incalcari ale contractului. Primele trenuri urmau să apară la ei pe șine în luna iulie a acestui an in Varsovia, dar testele abia încep acum.

Cum o sa ajunga la Iasi in septembrie primul tramvai in acest caz?! Transportatorul polonez a taxat producătorul cu penalități contractuale și a vorbit și despre semnarea unei anexe pentru a modifica datele de livrare. PESA a recunoscut că operatorul de transport are opțiunea de a rezilia contractul.

Primăria Craiova a semnat contractul cu firma poloneză Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz SA pentru furnizarea celor 17 tramvaie noi destinate transportului în comun din municipiu.

Firma poloneză Pesa este cea care va produce și livra garniturile, conform unui grafic de aproximativ trei tramvaie lunar, cu începere din a 17-a lună a contractului.
Tramvaiele care vor ajunge la Craiova reprezintă cel mai bun și modern produs al firmei poloneze, având o capacitate de transport de 218 persoane, dintre care 58 pe scaune.
Valoarea totală a contractului, în urma licitației, este de 156.400.000 lei. 85% din contract reprezintă valoare eligibilă nerambursabilă, 13 procente provin de la bugetul de stat, iar cofinanțarea municipalității este de 2%.
Se dorește, astfel, obținerea unui sistem de transport eficient, ecologic și modern, care să ducă la reducerea cantităților de dioxid de carbon și a emisiilor poluante din atmosferă.

Visits: 4

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.