Teatrul National Craiova: Festivalului Internaţional al Tinerilor Regizori „Theater Networking Talents”

0
143

In perioada 28-30 iunie 2019, la Craiova va avea loc cea de-a III-a editie a Festivalului International al Tinerilor Regizori „Theater Networking Talents” (TNT). Proiect educational si cultural derulat de Teatrul National „Marin Sorescu” in parteneriat cu Universitatea din Craiova – Facultatea de Litere (Departamentul de Arte), acesta se adreseaza regizorilor de teatru absolventi in anul universitar 2019 si studentilor din ultimul an de studiu regie teatru (anul III – Licenta; anul II – Master).

Participanti sunt tineri din Romania, Serbia si Polonia, iar programul cuprinde spectacole, dezbateri, expozitii, atelierele de lucru, workshop-uri s.a. Anul acesta, directorii Festivalului TNT sunt regizorul Bobi Pricop si Vlad Dragulescu – director artistic al Nationalului craiovean.

Citeste si :  NOU: Vei fi anuntat prin sms cand expira Pasaportul.

 

„Misiunea TNT este aceea de a corela oferta educationala disponibila in domeniul artelor spectacolului cu obiectivele si programele propuse de institutiile profesioniste de spectacol, de a descoperi tineri regizori de teatru care pot aborda noi forme de expresie artistica bazate pe inovatie si originalitate, in pas cu cerintele si tendintele societatii moderne, precum si crearea unui mediu prielnic pentru lansarea catre public, dar mai ales catre profesionistii din teatrul public si din cel independent (manageri de institutii teatrale, critici, teatrologi, studenti-artisti), a tinerilor absolventi ai specializarii Regie”, precizeaza organizatorii.

Festivalului International al Tinerilor Regizori „Theater Networking Talents” (TNT) se va desfasura sub forma unei platforme de prezentare a tinerilor regizori, o importanta rampa de lansare pentru absolventii specializarii Regie de teatru, unde participantii isi vor prezenta spectacolul de licenta/disertatie.

Citeste si :  „Eliberati Romania! S-au cocotat in varful statului infractorii”. Klaus Iohannis, indemn la lupta din Piata Victoriei. Marele miting al PNL – Video

Cu aceasta ocazie, vor lua contact cu mediul teatrului profesionist, un loc de intalnire a absolventilor nu doar cu viitori colegi si colaboratori, ci si cu manageri de teatre, directori artistici, producatori independenti sau programatori de festivaluri.

Timp de trei zile, in Craiova se vor afla aproximativ 150 de participanti la festival, iar salile si spatiile de joc ale Teatrului National „Marin Sorescu” si cele ale Departamentului Arte vor reprezenta spatiul de exprimare artistica al absolventilor promotiei 2019. In cadrul acestei editii vor fi acordate si 25 de burse de participare pentru absolventi de Regie din ultimii zece ani, studenti, masteranzi, doctoranzi, personal academic al facultatilor de teatru, si 25 de burse pentru artisti colaboratori ai regizorilor de teatru: teatrologi, scenografi, compozitori, coregrafi, performeri, traducatori, dramaturgi, sound, light si video designeri.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.